Свещеник от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво

Разследващите работят по две версии
54
Свещеник от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Свещеник от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво в гората между селата Вресово и Череша. На зловещата гледка по обед се натъкнали полицаи, които издирват отец Ромил от предния ден, съобщи "24 часа".

Сигнал за изчезването му подали близките му след като свещеникът заминал по обед на кръщене в с. Череша и не се прибрал. Засега не е ясно дали става въпрос за самоубийство или друг е метнал примката на божия човек. Според криминалисти при първоначалния оглед следи от насилие по тялото му не били открити.

Бургаските духовници обаче са потресени от мистериозната смърт, тъй като не допускат, че отец Ромил може да си е сложил сам край на живота. Бил силно религиозен човек, а самоубийството противоречи на християнската религия.

Самоубийството обаче остава една от версиите, по които работят разследващите. Криминалисти са направили оглед на джипа му "Дачия дъстър", с който отеца заминал за кръщене в Череша. Колата била паркирана наблизо до дървото, на което е намерен обесен свещеникът. Засега няма обяснение дали по собствено желание е отбил от пътя в гористата местност или е бил принуден да го направи.

Отец Ромил служил в айтоския храм "Св. Димитрий Солунски" в Айтос, бил силно почитан от миряните. Минаваше за един от ревностните радетели за задължително изучаване на християнската религия в училище. Айтозлии са потресени от смъртта му и не намират обяснение за случилото се. Бил много добър човек и нямал врагове. Това обаче не отхвърля версията за насилствена смърт. Допуска, се че докато е пътувал за Череша, може да е спрял колата, за да качи стопаджия, който да е посегнал на живота му. Тази версия обаче е по-малко вероятна, тъй като едва ли злодеят е носил със себе си дебело въжето, което старателно да увие на примка около врата на свещеника, освен това джипът бил непокътнат, коментират полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
18
 
5
 
! Отговори
Иван Пешев преди 3 години
Отношението на християнството към самоубийството показва какво тоталитарна религия е, сакън да не реши някой нещо сам , все трябва да е по предписания и канони.
13
1
 
31
 
! Отговори
Абе може ли да сте преди 3 години
.... такива ссел яни!!! "метнал примката на божия човек". Това не ви е преразказ по Елин Пелин, бре! За починал човек става въпрос. Този човек има семейство. Това да не ви е седянка!!! Забравяте се понякога...
12
4
 
28
 
! Отговори
Защо???? преди 3 години
Жалко за човека, лека му пръст! И той е видял нещо, което не трябва да вижда, така както един патологоанатом знаеше нещо и го намериха обесен на детска площадка. Или както един служител в архива на МВР от времето, когато Борисов беше гл.секретар, който също видя нещо нередно в архивите и го намериха самоубит на работното му място.. Стават такива работи в България. Но Борисов няма да е вечен.
11
18
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 3 години
Турците са го обесили-то е ясно,нали така се казва :"Обеси попа-да е мирно селото!"
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От една страна едва ли злодеят е носил със себе си дебело въже, което старателно да увие на примка около врата на свещеника.От друга страна едва ли свещеникът е носил със себе си дебело въже, което старателно да увие на примка около врата си.От трета страна едва ли е толкова трудно да се установи от кой магазин в Айтос или в с. Череша и от кого точно е купено дебелото въже, ако допуснем, че идеята за саморазправата е посетила свещеника в последния момент.
9
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало е протест на пътя и попът е слезнал от джипа да попита къде е кръстника, и протестиращите с бесилото са го помислили за мутра и са го обесили.
8
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръстил е и двете ми деца. Беше истински Човек.Мир на душата му!
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Небългари са замесени май крие се къде е било кръщенето.
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят, този живот е Ад за чувствителните хора... Поне вече е намерил покой горкия. Съболезнования на семейството му.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма да спре да пропада,докато не забранят временно ЕНП в България,докато България се съвземе,ЕНП са проклятието на България!Няма да оставят държавата ни на спокойствие,няма да спрат да измират хора,няма да спре страха и терора,докато партиите от ЕНП участват във властта в България!
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тази версия обаче е по-малко вероятна, тъй като едва ли злодеят е носил със себе си дебело въжето, което старателно да увие на примка около врата на свещеника, освен това джипът бил непокътнат, коментират полицаи."Изглежда, че полицията е готова със заключението още преди да е започнало разследването.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма да спре да пропада,докато не забранят временно ЕНП,докато България се съвземе,ЕНП са проклятието на България!
2
0
 
49
 
! Отговори
Гаче преди 3 години
Доста шеговит стил е ползвала авторката, сякаш не става дума за смърт на човек."Засега не е ясно дали става въпрос за самоубийство или друг е метнал примката на божия човек"
1
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от версиите е коронавирус.