Арт дестинация? Не, ямболско училище!

Когато има желание има и начин, вижте как!
Обновена: 22 авг 2020 18:34 | 22 авг 2020 18:31, Веселина Йорданова
4

Ямболско училище ще посрещне новата учебна година с изцяло обновен вид. За 2 години са преобразени пространствата в ямболската гимназия по строителство и архитектура. Идеята за преобразяването на гимназията е на директора Мария Тонкова.

"Децата на град Ямбол наистина да могат да развиват своите творчески заложби", коментира директорът на ПГСА "Кольо Фичето” Мария Тонкова.

Млади художници преобразяват белите стени и пода в огромен стенопис, а в център на творбата се превръща самоукият и майстор-строител Кольо Фичето, който е и патрон на училището. На мястото на старата мозайка на пода във фоайето има нова с огромен компас, предаде Bulgaria ON AIR.

Нови модерни картини ще превърнат средата в мини артдестинация. "Остава едно много приятно нещо в човек, че ще остане нещо, което ще го надживее", коментира художникът Даниел Дубаров.

След месеците на пандемия за учениците остава надеждата, че от 15 септември отново ще се върнат в класните стаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: училищестенописЯмбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
681 преди 3 години
Браво страхотни сте младежи! Така е, когато има креативен директор с богати идеи,с желание да върви напред ,за да го следват учениците. А изпълнителите на тази великолепна и страхотна идея са невероятни!Браво ,БЪЛГАРИ!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 В Ямбол никога не е имало "фотографски техникум" - единственият е бил в София. Него завършва коментираното ямболско лице.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, ето Волен Сидеров е от Ямбол, завърши фотографския техникум там и сериозно разви своите творчески заложби на обществени разноски....
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО!!!!!!