Спад на туристи, но водата по Черноморието - чиста

Все повече хора виждат делфини, особено рано сутрин
Обновена: 22 авг 2020 18:15 | 22 авг 2020 18:10, Веселина Йорданова
52
Спад на туристи, но водата по Черноморието - чиста

Заради епидемията от Covid-19 тази година по Черноморието има сериозен спад на туристите, но водата е чиста.

От Регионалната здравна инспекция правят редовно измервания, на една седмица или на десетина дена, като вземат проби от 23 пункта като се започне от Албена, "Златни пясъци", по цялото Черноморско крайбрежие, които показват, че водата е чиста.

"За щастие тази година и резултати от нашия мониторинг показват, че данните са много добри и че качеството на водата е добро. Освен от юни месец, юли месец, август, сега до средата на август са направени изследвания. Последните ни проби са от 10-ти август и показват, че резултатите са в границите на добрите, даже бих казала на отличните стойности, които са регламентирани по наредбата", каза д-р Веселина Божилова от Регионалната здравна инспекция във Варна.

Даже и резултатите, които на един-два плажа бяха в границите на доброто в началото на сезона, в момента са в границите на отличното. Да се надяваме, че така ще продължи до края на сезона, посочи тя.

Все повече хора казват, че когато отиват да плуват, особено когато няма много хора рано сутрин, се появяват цели пасажи, цели стада от делфини - и малки, и големи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: водаЧерномориеРЗИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Защо "но"? Водата тъкмо затова е чиста, защото има спад на туристите
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мене, аз вече пиках фморето. Поне така ми се струва...
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черно море все още е пълно с наклони и водорасли. Водораслите виреят около луйната. Какво ли е било предишни години, щом сега го водят отлично? .
14
2
 
18
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Трябва да го напишете ... и водата е чиста, а не ...но водата е чиста. Тя не става чиста от повечето туристи !!! Много сте загубени и немислещи.
13
11
 
16
 
! Отговори
Атина е истината! преди 3 години
Бяло море и безплатни плажове без селски номера на мутри и с по малко кражби
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де ама само чиста водица гола водица вика Народа :)))))
11
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нормални хора почиващи на море в България, а останалите не ме интересуват.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието кърти миффки, направо изби рибата и ми скри шапката - спад на туристи НО водата по Ч(???)ерноморието чиста. Значи излиза че чистотата по черноморието е право пропорционална на броят на туристите, т.е. колкото повече туристи - толкова по-чисто. Тази година има спад на туристи НО въпреки всичко е изненадващо чисто - чисто и просто като авторът на статията след баня.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво се оказа така наречените ваучери за почивка на валери симеонов и красимир каракачанов отидоха приоритетно при ромите,които са известни с това,че не плащат нищо на държавата и са категорични,че никога и нищо няма да плащат...а българите данъкоплатци да ду...т супата.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след като ромите от цяла българия се изсипаха на черноморието и превърнаха курортите ни в катун надали някой свестен турист догодина ще посети българия...разказвали ли са ми отвратителни неща как в 5 звездни хотели несвръстните ромчета уринирали в басейна пред погледите на немски пенсионери и се замеряли с храна в ресторанта.а ако някой има наглостта да има направи забележка получава ругатни,клетви и заплахи за съд за дискриминация...
7
1
 
11
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Еми нема кой да *** и като следствие - водата чиста.Толкова просто и логично :-)
6
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА ДАЛИ Е ЧИСТА Е СПОРЕН ВЪПРОС!!!НА АЛБЕНА И СЛЪНЧЕВ БРЯГ МОЖЕ ДА Е ЧИСТА НО НА ДРУГИ МЕСТА Е ПОД ВЪПРОС!!!СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ЧИСТА ЩОТО МУТРИТЕ ПОИСКАХА НОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ КОЯТО ЗАРАБОТИ 2015-ТА ГОДИНА ЯВНО МУТРИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ТИЯ ХОТЕЛИ ЗА 10-КИ МИЛИОНИ И ПОВЕЧЕ КАКВОТО ПОИСКАТ И ГО ПОЛУЧАВАТ!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво тази година голяма икономия на тонове храна литри алкохол и тонове айна.За щото един тон храна е равен на половин тон айна.
4
3
 
31
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Няма туристи, няма ако в морето.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко зло за добро.Няколко милиона туристи, не изядоха и изпиха няколко хиляди тона храни и напитки, но и не образуваха подобно количество фекалии.Интересно сега ще си ги имат в своите си държави. Абе, така като се замисля, я да си седят откъдето са. Се ще се оправим и без тях.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Норнално е, туристите от изтока не пристигнаха.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ТОВА Е НОРМАЛНО ДВЕТЕ СА ВЗАИМНО СВЪРЗАНИ.