Жега днес, над 36 градуса измериха в Ловеч и Търговище

Как се разхлаждат хората в горещото време?
2
Жега днес, над 36 градуса измериха в Ловеч и Търговище
Снимка: БГНЕС

В Ловеч днес са измерени най-високите температури през август. Термометърът е достигнал 36,3 градуса към 15,30 часа, съобщиха от хидрометеорологичната станция в града.

Ловчанлии намират прохлада в жегите на сянка под дърветата в градската градина и край шадраваните в централната пешеходна зона.

Друго предпочитано място в горещите дни и часове е алеята "Бай бунар" край реката, предаде БТА.

Въпреки че е строго забранено къпането в реката, има и такива, които пренебрегват забраната и търсят спасение от високите температури във водата.

В Търговище днес са измерени 36,2 градуса. Няма отчетен температурен рекорд за месеца, тъй като на 7 август 2012 г. живакът е скочил до 40,2 градуса, съобщи за БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева.

През последните три дни е времето в областта е горещо - отчетени са над 34 градуса. Но справка в обсерваторията показва, че колкото е да е нетипично за края на август, през годините е имало дни с температури около 38,6 и близки градуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 години
Бай Бунар, Бай ***, Бай Еди-кой си... Важното е да се напише някакъв Бай, няма значение какъв ще е!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахаааа Бай Бунар хахахаааааАбе преди да напишете подобна глупост поне картата на града от бегемапс да бяхте отворили!