Гасят на ръка пожара над Карлово

Вероятно пожарът е предизвикан умишлено
9
Гасят на ръка пожара над Карлово
Снимка: БГНЕС

Продължава гасенето на пожара на гора над Карлово, който се запали в късния следобед вчера в местността Триъгълника над водопада Сучурум.

Опасност за населението засега няма. 

Според пожарникарите има вероятност той да е запален умишлено.

Теренът е труднодостъпен и се налага да бъде потушаван на ръка. На място са служители на Държавното горско стопанство в Карлово и пожарникари от местната служба. Готовност да се включат имат 30 горски и служители на Национален парк "Централен балкан". 

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 17 области в страната за 1 септември.

Той важи за участъци от областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Екстремалният индекс означава, че са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: пожаркарловопожалете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
До КАРЛОВЕЦСигурен ли си, че е загасен? Аз не съм сигурен! Ще си проличи, като се вдигнат още температурите.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента пожара се гаси с хеликоптер.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3:За съжаление те са го минали това със срама. Живеят в техния свят, където са ресторанти, ядене, пари, бмв-та, почивки, къщи за тъщи ... другото не го забелязват, за тях това са някакви там роби ... да се оправят ние нали сме добре. Така никога няма да се оправим, трябва да играе гилотината и следващите да се замислят дали да вземе 1лв
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е като нямаме и един хеликоптер за гасене. Защото сме супер и достойни европейци.Сега всяка баба да излиза с една пластмасова бутилка и да гасят, да плюят, да п.... ако трябва защото главния пожарникар каза че сме супер.
2
0
 
2
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Дори Македония имат въртолети за гасене на пожари. Само тук имаме жипки, мерчедеси и беймвета за всеки депутатски седалищен мускул! Голям срам сте!
1
0
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
До НЕ-УЧУДЕНЧе самолети и хеликоптери за гасене няма, така е /онези военните ги изключвам"! Но такива пожари трудно, дори и е невъзможно да се загасят от въздуха! Нужни са хора и техника, която е възможно да достигне , или пренесе в близост до пожара. Водата от самолет може да загаси огъня на повърхността, но торфа който гори в дълбочина не!