Плажовете във Варна са осигурени до 30 септември

До този момент сезонът по Северното Черноморие премина спокойно
8 сеп 2020 13:04, Ния Христова
1
Плажовете във Варна са осигурени до 30 септември
Снимка: БГНЕС

Спасители и медицински екипи плажовете във Варна са осигурени до 30 септември. Това съобщи за Агенция "Черно море" Андрей Василев, представител на концесионера на крайбрежната алея в морския град, пишат от chernomore.bg

ДКЦ1 "Св. Клементина" за поредна година осигурява медицинското обслужване. "Екипите започнаха работа от 1 юни и обезпечават близо 30 охранявани ивици", заяви още управителят на ДКЦ 1 д-р Иван Иванов.  Лекари  има  в курорта "Златни пясъци", където има седем пункта, както и в комплекса "Св. Св. Константин и Елена", "Кабакум", "Ривиера", "Слънчев ден", "Свети Илия", "Аспарухово" и плажовете във Варна.
 
До края на месеца екипите ще продължат работа в намален състав, но всички плажове ще бъдат осигурени в работно време, обясни Андрей Василев.
 
"Сезонът на градския плаж е преминал спокойно към момента", отчете още той. Тази година не е имало сериозни инциденти, както и конфликти със спасителите по варненската ивица.
 
"Екипите се състоят от лекари-реаниматори, фелдшери, медицински сестри и шофьори, които са на постоянно разположение", каза още д-р Иванов и допълни, че засега на плажа във Варна, както и за курортите край града, са осигурени 3 екипа с три линейки. Те са оборудвани не само с всички необходими медикаменти и консумативи за водното спасяване, а и с предпазни средства. Организация ще следи за необходимото разстояния на поставени чадъри и шезлонги.
 
Всички лекари са преминали обучителни курсове. На пунктовете е направен основен ремонт и са оборудвани съгласно Наредбата за водно-спасителна дейност. Лекарите разполагат и с мобилни телефони, за да поддържат постоянна връзка помежду си. 
 
През септември продължава да има туристи на плажовете по родното Черноморие, особено в почивните дни.
 
Въпреки прогнозата за високи температури до края на месеца, концесионерите по южното Черноморие вече започнаха да освобождават спасители.
 
Георги Есов,старши спасител на варненския плаж, смята, че предвид намаленият брой на туристи по плажовете, сега броят на спасителите е достатъчен. По крайбрежната ивица в града има 30 спасители с 14 поста. Съкратени са 10-ина спасители и 3 поста. По думите му, повече няма да намалява броя на спасителите до края на месеца.
 
Морето през септември по Северното Черноморие е спокойно, за разлика от Южното, където наскоро имаше трагични инциденти с удавени хора.
 
Съветът на спасителя е туристите да не надценяват възможностите си. Това важи особено за възрастните хора, които смятат, че могат да правят неща, които са правили преди години.
 
Повече новини от Варна можете да четете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готвят се за наплива през октомври.