Расистки надпис в хотел в Слънчев бряг: Скандал или фейк нюз?

От външно министерство реагираха остро на случилото се
93

На фона на широката обществена подкрепа за движението "Животът на чернокожите има значение", в групата "Чужденци в София" се появи любопитна снимка от хотел в Слънчев бряг. На входа му се вижда надпис "Само за бели" и "Животът на белите има значение".

Снимката събра множество коментари, но днес надписът липсваше.

"Не мога да коментирам несъществуващи неща, няма такъв надпис. Фейк нюз ли, как му казвате… Вие нали си имате журналистите за това нещо специална дума", коментира пред екип на Bulgaria ON AIR собственикът на хотела Георги Славов.

"Не виждам за какво е това цялото напрежение, при положение, че в България изобщо няма закон за расизма и дори да имаше такъв надпис, който аз видях в социалните мрежи, това не е незаконно. Как може да има хотел за джендъри, за без деца, само за гейове, пък не може да има хотел за бели", попита Славов.

От външно министерство реагираха остро на случая.

"По отношение на призива, който е провиснал през хотела - варварска проява. Не бих го характеризирал по друг начин", заяви Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи.

Туристи в най-големия ни курорт, който посреща летовници от цял свят, казват, че подобен надпис ще дискредитира страната ни. Хотелът този сезон не е отворил за туристи заради липса на резервации, но собственикът казва, че не би върнал никой турист, дори и той да е с различен цвят на кожата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
летовник преди 3 години
Кой е този хотел ,отивам там на спокойствие , браво браво,а тея двете каки за пред камерата много потресени аре бегайте у африка .
70
1
 
2
 
! Отговори
Йоли преди 3 години
Българите сме расисти.И то глупави и гадни.Не всички де-но повечето.Вярваме на лъжи..факт.
69
0
 
4
 
! Отговори
БУДИСТ преди 3 години
ДО 72:ДА ПОНЕЖЕ ДРЪПНАТИТЕ СА БЕЛИ НА ЦВЯТ
68
0
 
4
 
! Отговори
JAGUARES DE CORDOBA преди 3 години
до 72:повечето с Дръпнати очи са с бяла кожа така че не се тревожи ще те пуснат
67
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
Ако отида с жена ми която е с дръпнати очи дали ще ме пуснат? Макар,че едва ли това ще се случи защото имам апартамент в Бургас.Между другото на кой да се оплача от расизъм,защото оня ден на вилата ме накара да копам за да сади цвятя а тя седна да си пие питието като бял човек Какви времена дойдоха?Да те е срам,че си бял!!!.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано НЕ Е фейк. Но като гледам собственика на хотела, май не е фейк. Направи доста елегантно ироничен коментар в отговор на въпросите на мисирките. Пич! А калинката Георгиев е права - ще се отрази на репутацията на хотела доста добре!
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Уайт лайвс матър" не е расистко, "Само за бели" е.
64
1
 
12
 
! Отговори
Чичо сам преди 3 години
"До кога малцинствата ще диктуват правилата?" - до кога ще бъде САЩ
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"White lives matter" е расистко, а "Black lives matter" не е расистко така ли? Как става това, обяснете ми, че нещо не ми е ясно? До кога малцинствата ще диктуват правилата?
62
2
 
9
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 3 години
"САМО ДА ОТБЕЛЕЖА ЧЕ ИМА ЧЕРНИ ХРИСТИЯНИ ИМА И ЧЕРНИ МЮСУЛМАНИ, НО НЯМА ЧЕРНИ ЕВРЕИ." ??? *** ли си?има, этиопите
61
1
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Какво е расисткото в израза"" White lives matter " Карате ме да бъда расист *** ме умоляват да бъда расист защото те са по големи расисти от нас .
60
0
 
6
 
! Отговори
Кво толкова преди 3 години
До ХахахахахахахахахаНе разбра ли, че на никой не му пука за твоето мнение нито за твоето съществуване. И до утре да цитираш членове от НК на хората им е все тая и такива като теб не могат да ги накарат да обичат различните от белите. Правиш някакви жалки опити да вмениш вина на нас белите, но няма да ти се получи. Явно, за да продължаваш имаш някакъв интерес, но пак ти казвам на никой не му пука, за какво се бориш.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за 58. Щом питаш такъв въпрос си или абсолютно невеж, или си глyпав извън точка на поправяне. И в двата случая не си заслужава човек да си хаби времето да ти обяснява.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живота на белите има значение.
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСАМО ДА ОТБЕЛЕЖА ЧЕ ИМА ЧЕРНИ ХРИСТИЯНИ ИМА И ЧЕРНИ МЮСУЛМАНИ, НО НЯМА ЧЕРНИ ЕВРЕИ.
56
9
 
3
 
! Отговори
за 58 преди 3 години
До АнонименНе разбирам защо трябва да намесвате евреите? Те са бели, факт.
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое му е расисткото? Пише само за бели. Ако беше само за черни какъв е проблема?
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расова привилегия е да си *** в България: не работиш, хранят те българите с данъците си и с благата си, които по всяко време можеш да присвоиш чрез кражба или грабеж, при това без да се притесняваш от последици, защото за теб законите не важат - полицаи и прокурори се страхуват с пръст да те пипнат, защото от еврвйските фондации, като БХК и Отворено Обшество ще ги обявят за расисти!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаранция надписите са дело на еврейските , правят го с цел да имат защо да реват расизъм и да искат промяна на законите в посока институционален терор на българите християни. Номерата им са познати до болка!
52
4
 
6
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Никого не плаша, вие сами се плашите, защото гузен негонен бяга.Само отбелязвам за сведение на неграмотните журналисти, че в България всъщност има закон срещу расизма - чл. 162 от НК и даже цяла Комисия за защита от дискриминацията