Бедствено положение в община Неделино заради безводие

Кметът е поискал пренасочване на вода от съседни общини
9 сеп 2020 12:07, Ния Христова
4
Бедствено положение в община Неделино заради безводие
Снимка: Pixabay
Бедствено положение беше обявено в община Неделино вследствие на безводието, предаде БНР. Кметът Боян Кехайов обясни, че е поискал да бъде пренасочена вода от съседни общини и допълва:
 
"Чрез областния управител и ВиК оператора искам пренасочване на вода от съседни общини. Този проблем в община Неделино е почти всяка година през месеците август и септември, тъй като тогава се очертават периоди, които са без валежи, включително и включването на Неделино към проекта за водоснабдяване от язовир „Пловдивци“ на община Рудозем, тъй като тръбата ще бъде докарана до Мадан. От там трябва да бъде доставена вода и до Неделино, тъй като чешмите на община Неделино не са достатъчни да задоволяват потребностите на населението".
 
"Изпратил съм писма до МОСВ, до премиера на страната с искане за усвояване на допълнителен ресурс и за предприемане на спешни мерки по тези мероприятия, които съм ги планирал в краткосрочен план, за да можем да решим проблема в нашата община", каза още Кехайов.

4
Още от Страната
Детската градина в с.Сливо поле се готви отново да отвори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Джо преди 1 седмица
Мутрите и ДПС изсекоха и изнесоха горите ви, чакайте сега от някъде гора!
3
3
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 седмица
Цяла източна България е заплашена от безводие - Варна, Бургас, черноморието, обаче дайте да дадеме ... на Неделино, на Перник ... да живеят БСП / ДПС, ура другари
2
0
 
7
 
! Отговори
Сергей преди 1 седмица
Вода газят, жадни ходят. Некадърници.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Герб предстявя: Бедствено положение в община Неделино заради безводие
Скоро и във вашия град!