Откриват първият у нас рехабилитационен център за деца с онкологични заболявания

Родители събират дарения
Обновена: 13 сеп 2020 08:26 | 13 сеп 2020 08:15, Петя Славова
8
Откриват първият у нас рехабилитационен център за деца с онкологични заболявания
Снимка: БГНЕС

Първият в България рехабилитационен център за деца с онкологични заболявания ще бъде открит утре в село Опицвет. Капацитетът му е за 40 души, предава БНР.

Десет години родителите на деца с рак събират дарения за изграждане на възстановителния център, припомня Маргарита Борисова, майка на дете, преминало през онкозаболяване

"Болестта рак засяга не само децата, засяга цялото семейство, от това страдат и другите деца в семейството и затова една от нашите програми за работа в центъра ще бъде насочена и към братята и сестрите на болните деца, за да може и те да получат необходимата подкрепа, защото много често те страдат, така че никой не забелязва това, но това пък оказва сериозни последствия в бъдеще".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Това центъра на Бойко, който се построи с лични негови 5 милиона насред полето ли е? Където е сложен един басейн и няма канализация и така ще се възстановяват децата с рак. Браво!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли деца не са го дочакали този център. Както и колко ли деца няма да дочакат място за детска в София. Too little, too late има една приказка
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е до лабораторията в Опицвет?За амфетамини.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Е как къде беше Държавата? Борисов онзи ден го "откри" центърът!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли в комунизма да сте виждали онко болни деца, деца с генетични малформации? Оказа се, че е имало доста, особено след Чернобил! Къде са ги криели изро%дите и защо в училищата нямаше нито едно детенце с инвалидна количка например! Ани Салич от БТВ не се ли бореше за затварянето точно на такива домове?! Странно ми е как се бориш срещу гадо%стите на комунизма, а в същото време го защитаваш?!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А държавата къде беше?А къде е сега?