УНСС ще отбележи своята стотна учебна година

Университети тържествено ще открият новата учебна година
14 сеп 2020 08:00, Ния Христова
4
УНСС ще отбележи своята стотна учебна година
Снимка: БГНЕС
Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи откриването на юбилейната си стотна учебна година с тържество в аула "Максима", предаде БНР.
 
На церемонията ще присъстват министърът на транспорта Росен Желязков и управителят на БНБ Димитър Радев, както и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски. Сред гостите ще е и председателят на Съвета на ректорите в България и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и Даниел Парушев, а също и председателят на Националното представителство на студентските съвети.
 
Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министър Росен Желязков по време на церемонията ще валидират юбилейна пощенска марка "100 години УНСС".
 
В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет.
 
Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие учебната година в Аграрния университет в Пловдив. Във Висшето транспортно училище в София академичната учебна година ще открие заместник-министър Петър Николов.
 
На церемонията на шуменският университет "Епископ Константин Преславски" ще присъстват само първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я наблюдават онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста скапан университет. Със всяка изминала година, качеството е само надолу.
3
1
 
4
 
! Отговори
УНСС - пример за преди 3 години
потресающ фалшификат за унверситетско образование.Нямаше да повярвам, ако не бях свидетел на едно близко момче което "успешно завърши" това голямо НИЩО. Завалията няма никакъв спомен нито за даскалите, нито за предметите, да не говоим за някакви знания !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ходех на училище с 10ст и ми стигаха, после минах на 25ст и бях баровец даже черпих гаджетата с банички.
1
0
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Днешните 5 лв. са като 50 ст. при бай Тошо.