75 първолаци зад решетките, учениците общо 986

Системата разполага със седем средни училища и шест филиала към тях
15 сеп 2020 12:56, Ния Христова
9
75 първолаци зад решетките, учениците общо 986
Снимка: БГНЕС
В местата за лишаване от свобода също ще бъде открита новата учебна година. Справка на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" показва, че от 6443 лишени от свобода във всички затвори, 986 са включени в учебната дейност през 2020/2021 г., съобщава Bulgaria ON AIR.
 
Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях. Обучението е от 1-ви до 12-и клас. Първокласниците в местата за лишаване от свобода тази година са 75. Най-много са учениците в София – 232. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 207. В Сливен, където е единствения затвор за жени – 48, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца са 24.
 
Учебният процес ще протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката "Насоки за работа в системата на училищното образование през учебната 2020-2021 г. в условията на COVID-19", както и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването.
 
В случай, че епидемичната обстановка се влоши има алтернативни форми на продължаване на образователния процес, съобщиха от Министерството на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се учи, той ще сполучи!
5
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
E--поне за тези първолаци -няма да се налага ако кихат и са сополиви да ги слагат в Тъмницата (изолатора)-Пък и кой ще им плати глобата от 1000лв? По скоро те имат да връщат пари )))хахаахахах
4
2
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
нищо ново. Престъпниците на свобода с хуманна мярка за неотклонение.Собствените ни деца зад решетките.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От там излизат само ВИП персони със солидно образование по "специалността" заради която са ги вкарали, а дали могат да четат и пишат е друг въпрос.
2
0
 
15
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Веско марешки може да им преподава - бизнес мениджмьнт
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф цвят са?