Три пожара бушуват в Хасковска област

Огнеборците може да поискат помощ от военните
15 сеп 2020 09:06, Ния Христова
5
Три пожара бушуват в Хасковска област
Снимка: БГНЕС
Три пожара горят в момента в Хасковска област. Пожарът при Йерусалимово, община Любимец, е локализиран. На място все още има 5 екипа огнеборци.Огънят там е обхванал 3000 дка гори, лозя и храсти. За селото няма пряка опасност, съобщи bTV.
 
От снощи до тополовградското село Владимирово са изпратени 5 екипа на пожарната. Именно там е и единият фронт на големия старозагорски пожар.

През цялата нощ булдозер на МВР е правел просеки. За момента не съществува риск пожарът да достигне селото, но ако вятърът обърне посоката си, ситуацията може и да се усложни. 
 
Снощи в Хасковско е избухнал трети пожар в борова гора между свиленградското село Дервишка могила и тополвградското Планиново на границата с Турция. 
 
На вясто са изпратени 5 екипа пожарникари. Огънят е обхванал около 40 дка. борова гора. 
 
Теренът там е труднодостъпен и днес към пожарникарите ще се присъединят и военните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Минка преди 3 години
Жалко, много жалко, горите на България горят и от хубава зелена България ще стане пустееща държава и то от алчността на дървената мафия. Нима не го знаят това управляващите, знаят и още как всички са свързани като свински черва, мафия и управляващи в едно.
4
0
 
3
 
! Отговори
Минка преди 3 години
Нищо не е случайно и всичко е за пари, за пари са готови цяла България да изгорят. Дървената мафия е във вихъра си, в мътно време пожари горят из цяла България, ето така някой хора правят пари.
3
0
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Остана ли още нещо не изгоряло от Хасковска област? Всяка година десетки пожара! Какво правят тези хора? Какво правят ПП органи с превенцията?
2
0
 
3
 
! Отговори
ss преди 3 години
скоро този край на родината ни ще бъде пустиня ! 6 месеца вече няма капчица дъжд!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз умирам от студ!Навън е 19 градуса.