Три смъртни случаи от COVID-19 за седмица в Кърджали

Единият от починалите е на 41 години
17 сеп 2020 17:00, Красимир Ангелов
45
Три смъртни случаи от COVID-19 за седмица в Кърджали
Снимка: Pixabay

Три са смъртните случаи от COVID-19 за последната седмица в област Кърджали, като един от починалите е на 41 години, съобщава БТА.

Статистиката е представена по време на проведеното днес седмично видеозаседание на Областния кризисен щаб, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

От там уточняват още, че за същия период от време 15 пациенти с коронавирус са настанени на лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски".

Институциите са обсъдили възможността леките форми на COVID-19 да се поемат от общинските болници, съобразно легловия и кадровия им ресурс, за да не се претоварва областната болница.

Представителите на здравните власти са разгледали готовността на медицинските заведения да реагират при покачване броя на заразените с настъпването на есенно-зимния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Кърджалиец преди 3 години
От Кърджали съм. Нищо подобно няма.
8
0
 
2
 
! Отговори
Слуга на народа преди 3 години
Да почертая. Кръвната плазма не е задъжително да е с антитела!!! Най-важното е да не се губи времето за кръвопреливане. Защото при SARS всеки час кръвните телца умират и мозъкът се уврежда. Моля, уважаеми лекари, правете големи резервни запаси на кръвна плазма! Защото не се знае...
7
5
 
3
 
! Отговори
дебел депутат преди 3 години
зрелища и пасти за народа !
6
6
 
11
 
! Отговори
Мехмед преди 3 години
По-лошо ще става, защото отпаднаха ПСР тестовете за идващите от Турция и областта се напълни с турски граждани. Не се спазват никакви мерки, а сега кърджалийските студенти ще разпространят заразата из цялата страна...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верваме,щ всичко верваме.
4
0
 
6
 
! Отговори
ФОРУМЕН ГЪ3 преди 3 години
Къде ми се забута коментара?
3
13
 
4
 
! Отговори
Словенин преди 3 години
Нема вирус! Скоро постъпвам като доброволец в инфекзиозното, за да ви докажа, че всичко е измама. Ще ви пиша.. от отвъдното.
2
10
 
22
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Я си представете ако напълно здрав човек го поставят в изкуствена кома сложа му венозна система с коктейл от антибиотици и тръба навряна в гърлото, какво ще стане с него!? Има голяма вероятност да умре! Та оттук си правете сметката какво става с балъците имали глупостта да се оставят в ръцете на бялата мафия!
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местя го!