Още един клас в Пловдив е под карантина

Първокласник от "Свети Константин Кирил Философ" е заразен
Обновена: 21 сеп 2020 13:32 | 21 сеп 2020 13:29, Ния Христова
14
Още един клас в Пловдив е под карантина
Снимка: Pixabay
Още един клас училище в Пловдив е поставен под карантина и учи онлайн. Техен съученик е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи началникът на РИО Пловдив Иванка Киркова, цитирана от bTV. Заразеният ученик е първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ".
 
"Веднага са взети мерки, учениците от паралелката са под карантина, протича обучение в електронна среда", каза Киркова. Тя уточни още, че същото се отнася и за учениците от трети клас от СУ "Св. Пасий Хилендарски". Там беше установен първият случай на заразен с вируса в пловдивско училище от началото на учебната година.
Още по темата
 
Киркова поясни още, че най-вероятно първокласника се е заразил извън училище. В петък детето се е почувствало зле и личния му лекар е настоял да се направи PCR тест. 
 
Двете деца са добре. Другите ученици също ще се следят за появата на симптоми през следващите 14 дни. 
 
Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив информира, че в областта има контактни ученици, които са под карантина. По последни данни те са 13.

14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, че моите се изучиха. Такъв примък-отмък има само в приказките.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки родител, който иска той е детето му да избегнат този хаос, който започва в училищата, а и да си предпази семейството от заразата, да подава заявление за дневно обучение в електронна среда и декларация. Крайни срокове няма. Стотици деца вече са си вкъщи, далеч от училищата. За повече информация потърсете в интернет!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Странно!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РЗИ какви решения има - само спуснати отгоре ли???
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РУО. а не РИО!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Родители, пазете си децата и своите родители!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И в хуманитарната има 1 случай - дванадесетокласник.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЗАТВАРЯЙТЕ ДЕ!
5
2
 
2
 
! Отговори
МХМ преди 2 месеца
До ????? Тук нещата не опират само до очила за децата. Не че не е важно, разбира се че е важно. Но проблемът е много по-сериозен. Първо, социална деградация на обществото, която се залага отсега при най-малките. Те няма да могат да общуват помежду си и да създават приятелства, семейства, общности. Това е голямата цел. Второ, родителите ще останат без работа, ще се съгласяват и на ниски заплати само и само да има някой лев в къщи да влиза. А бедният човек, който има семейство се манипулира лесно!
4
3
 
3
 
! Отговори
Измамата на века преди 2 месеца
Обучение в електронна среда. Много яка опорна точка. Според мен обучение в електрическа среда щеше да звучи по-яко. AC/DC
3
4
 
4
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Е кЪФ е тоя вируси бее. Чака да започнат учениците училище и тръгна. Досега Що го нямаше бееее. И как пък само по училищата ходи бе, защо не ходи по дискотеките, по хипермаркетите, как един служител на Куфланд или Лидл не се разболя, нито барман или сервитьор. КАК СТАВА ТОВА БЕЕЕЕЕ?!! ДОЛНА МАНИПУЛАЦИЯ! ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА!
2
4
 
6
 
! Отговори
????? преди 2 месеца
Родителите,щом е първи клас детето ще са млади хора,те какво ще правят?Отпуски вече няма,болнични не дават?Как деца в първи клас ще учат дистанционно.После работа за офталмолозите и очила за децата.Както е тръгнало до края на Октомври,всички училища ще са затворени,а децата цяло лято играха заедно навън.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още един клас, още едно училище, 8 учителки, тестове, глоби и какви ли не безумия още... Хайде спрете се вече, никакви адекватни мерки , само плашите деца и родители с тези статистики. Докога ще я караме така? Децата да минават на дистанционно, поне да ги запазим психически! На който му се учи, чете и учи и дистанционно!!