Притоците към яз. "Копринка" пресъхнаха, останаха 12% от обема му

Някои региони са заплашени от воден режим
23 сеп 2020 20:52, Петя Славова
35

Пресъхнаха притоците към казанлъшкия язовир "Копринка". 17,269 млн. кубични метра вода, толкова вода има в момента в язовира. Това е едва 12,14% от общия му обем на водното съоръжение, което е притеснително, предаде Bulgaria ON AIR.

В язовира не постъпва никаква вода, според последните данни на Министерството на околната среда и водите. Притоците към него са пресъхнали, а язовирът продължава да се източва, предимно към ВЕЦ-ове.

Въпреки че не се използва за питейни нужди, водата от язовира, би трябвало да се пуска към река Тунджа. Там се намират помпените станции за три области Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Спадането на нивата в помпените станции, се дължи на малкото вода, която отива към реката и при продължаващо засушаване, може да доведе региони, в които да се премине на воден режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притоците към него са пресъхнали, а язовирът продължава да се източва, предимно към ВЕЦ-ове.Като видите колко енергия произвеждат и на каква цена ще ви прилошее.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а верно ли бе а като сечаха безконтролно къде беше милата ни властза 30 години един дикар не са залезили а повече от милион са изсеченивсичките да ги окачиш тия по февнерите ще им е малкотака се затрива държава - много е лесно и то ако 80% са обикнонени де..бил.чета дето можеш да ги будалкаш и да си правиш кюлчетата злато а дълговете ще ти ги плащат те нали са де.б.ил.чета
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами докато кро но ншпа изсичат горите ни за талашит- все ще е така и по-зле ще става
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРОБАРжал ми е за теб!
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, гарантирано от мафията. Днес видях доста камиони пренасящи дървесина в Стара Планина. Докато не остане всичко голо като в Сахара няма да мирясат мафиотите.БГ новата Сомалия само че в Европа.