ВМРО иска правосъдие за нападението на млад мъж с мачете

Жертвата видял мъж да се навърта около къщата му
23 сеп 2020 23:11, Петя Славова
47

Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14 септември.

Според разказа на пострадалия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта около къщата му.

"Млад мъж е нападнат от група за това, че е потърсил обяснение за посегателство над собствения си имот. Тази група, позната под названието "лисиците", ако не се лъжа, е доста добре позната на органите на реда", коментира зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

По думите му любопитното в този случай е, че става въпрос за здрав мъж, който може да се защитава. Той е бил охранител и е притежавал законно оръжие, но не е посегнал към него, за да се защити.

"На въпроса защо не е използвал оръжието си да се защити при заплахата за неговия живот, той е отговорил, че ако стреля, ще бъде осъден, а на ромите нищо няма да им направят", допълни Михов.

Зам.-председателят на ВМРО отбеляза, че дори със законно оръжие българските граждани не посягат да се защитят поради недоверието към държава, а нападателите са убедени, че на тях ще им се размине.

"Говорим за един много сериозен проблем. За сетен път ние поставяме въпроса за приемането на концепцията на Каракачанов. С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем", категоричен бе той.

Доц. Михов коментира и конфронтацията на президента и премиера.

"Ние сме дълбоко убедени, че в името на българските граждани, не можем да разделим хората по начина, по който си говорят премиерът и президентът. Това не е пътят за решаване на криза. Ние предлагаме нещо важно - преходно правителство с парламентарна подкрепа", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34А кога ще дойде акъла в главите на повечето българи?
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Законът е крайно време да се промени, че частната собственост е непрекосновенна и имаш право да я защитиш.Какво дремят депутатите? Защо не правят предложения?Не виждат ли кое не работи?Оставили честният човек на глутницата вълци, сам да се оправя.Докога ще бездейства Парламента?После реват, че българина емигрирал.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратителна ***ч.Но бай Тошо имаше методи за справяне с тази крадлива ***.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Трябва спешно да се налее акъл с фуния на такива охранители като Калин.Нека първо вика полицията а после ако се наложи да реагира.Акълът е много важно нещо на тази Земя!
29
0
 
5
 
! Отговори
Охранителят-СФ преди 3 години
Трябва,да се преразгледа сериозно закона за неизбежната самоотбрана,защото макар и със скорошни промени,то този закон и това наше законодателство в момента продължава да толерира престъпници и ***!
28
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Трябва нещо за се промени с тия римляни. Не може така. Нито са са строили, нито са събирали, че сега да безчинстват. Ама айде вече че не се търпи. ВМРО да пуска референдум и ще имат 98%. Тихото мнозинство от българите са с вас.
27
0
 
9
 
! Отговори
антиседераст преди 3 години
ВМРОВците , какво се правите на утрепани ? Защо като участвате в управлението на държавата не направихте закон за защита на частната собственост както е в САЩ ? какво плечете сега ? аесиктер ще ви е.. м....а
26
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Много райони на страната на практика са под ромско иго. Там важи правилото : Бог високо, цар далече. Местните дерибеи колят и бесят. Централната власт им е дала всички права , срещу отчитането на определени приходи .
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския патриот е евроатлантик! Другите са руски патриоти.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД КАТО Е МНОГО ДОБРЕ ПОЗНАТА НА "ОРГАНИТЕ" НА РЕДА ЗНАЧИ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР И ОБЛАСТНИЯ ПРОКУРОР ДА ПОДАВАТ ОСТАВКИ.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД КАТО Е МНОГО ДОБРЕ ПОЗНАТА НА "ОРГАНИТЕ" НА РЕДА ЗНАЧИ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР И ОБЛАСТНИЯ ПРОКУРОР ДА ПОДАВАТ ОСТАВКИ.
22
0
 
8
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Еми променете закона.Какво само говорите какво искате да направите.Направете го
21
5
 
21
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
ВМРО поне се опитват да променят неща. А ромския проблем вече е назрял и няма време за губене. Когато ордите тръгнат по улиците вече ще е късно. Мислете българи в каква страна искате да живеят децата ви.
20
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 3 години
ВМРО какво направи 3,5 години във властта със силов вицепремиер с торбичка Била
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е ужасна страна! Колкото повече виждам как живеят и от какво се вълнуват хората на запад от нас - ДОРИ НЯМАМ ПРЕДВИД високоразвити страни като Англия, Франция, Германия......а бивши соц. такива Чехия, Полша, Словения....толкова повече осъзнавам, че ние сме ДЪНОТО, защото освен ниския стандарт и качество на услугите, манталитетът на българите тук е ужасен! Има много насилие в обществото под всякаква форма, а жертвите не получават адекватна и правилна помощ !
18
5
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Започна предизборната агитация!
17
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На въпроса защо не е използвал оръжието си да се защити при заплахата за неговия живот, той е отговорил, че ако стреля, ще бъде осъден, а на ромите нищо няма да им направят",Е нали е пляснал шамар на рома следователно той е почнал със само разправата. А Калин има ли правомощия да търси отговорност на който и да е без да е орган на реда????Глупав Калин, и глупаво ВМРО! Тръгнал сам да се саморазправя и после олеле биха ме.Спасило те е шубето защото дълбоко в себе си знаеш че си виновен.
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживяхме главорезите от ВМРО да се оплакват. Мамини джендърчета от 21 век. Тодор Александров, Яне Сандански, Ванче Михайлов не са правили такива неща.
15
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО защо ликвидираха Александър Стамболийски през 1923 година?Те бяха ръката на фашистите, които направиха преврата по примера на Мусолини в Италия.ВМРО е била забранявана като терористична организация и пак трябва.
14
11
 
9
 
! Отговори
Май преди 3 години
Добре ,че е ВМРО, от останалите нищо не става !