Защо село Мостово е известно като Милионерово?

От 61 жители, които го обитават, 7 са милионери
27 сеп 2020 18:15, Нели Христова
9
Защо село Мостово е известно като Милионерово?
Снимка: NOVA

61 жители обитават китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях, оказва се, има не само нормални, отрудени възрастни хора, но и 7 семейства – милионери, пишат от NOVA.

Село Мостово е живописно, високопланинско и с най-голям брой милионери на глава от населението. До населеното място се стига за около час и половина от Пловдив. Там живеят около 60 души.

Един от тях е Иван Желев. Дълги години работил в града, но се пенсионирал млад и се върнал на село.

„Тук сме малко хора. Ние сме най-младите пенсионери. Преди сме работили в града, сега нямаме работа там. Тук си дойдохме, имаме си къщи, работим на центъра”, обяснява Иван Желев, жител на Мостово.

Иван и колегата му Николай са майсторите на селото. Каквото се развали, те го поправят. Поддържат и тротоарите.

„Искаме малко да възкръсне селото. Като минат през площада хората, да видят, че има живи хора в това село. Затова мъчим малко от малко да го подобрим”, обяснява Иван Желев.

В средата на деня в селото е по-вероятно да срещнете мисирки, отколкото хора. Там лекар няма. Няма и магазин.

„Магазин има само в понеделник и петък. Подвижен магазин имаме. Докарват хляба и други продукти. Който, каквото му трябва, си взима”, обяснява Николай Ройнов.

В селото имоти имат няколко бизнесмени, които притежават компании за милиони. Местните не се обиждат, че селото им понякога го наричат Милионерово.

Част от богатите имат компании и заводи в Пловдив, другата част са направили къщи за гости в района, тъй като селото се намира в местността Кръстова гора.

Кметският наместник в Мостово един път вече разказал за седмината милионери, които имат имоти в селото, но си навлякъл техния гняв. Вече не иска да разказва кой какво притежава. А в Мостово, известно като Милионерово, животът продължава по един начин за богатите и по друг за бедните.


9
Още от Страната
Жестока катастрофа затапи пътя между Калояново и Граф Игнатиево
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези няколко ,,милионера'' в селото са преселници които са изкупили всичките имоти там.И се опитват всячески да повишат медийният интерес с цел покачване на цените на имотите там няколко пъти.Това е само една евтина реклама.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Рангел
В селото има църква. Джамия няма май.
7
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Приятно селце е близо до Асеновград. От там има доста маршрути - Кръстова гора, Караджов камък, Беланташ. Милионери не съм видял да има, но определено си заслужава човек да посети района за 2-3 дена.
6
5
 
6
 
! Отговори
Рангел преди 3 седмици
Това село е изцяло помашко доколкото си спомням от историята. Сега потомци на българомохамеданите от тези райони са се пръснали из цялата Пловдивска околия. Дали това има нещо общо? Едва ли, помаците са работливи.
5
2
 
32
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 седмици
ами като са честни милионери -какво се гневят на кметският наместик? Ама в БГ честен Милионер НЯМА! И всичките тези тарикати -искат покрай тях да се мълчи!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Помаците- многолики преди 3 седмици
Собствениците на ХЪС къщо са Кикьови ,.Преди години имаха над 300 мил. приходи от внос от Украйна и търговия с метали . Преиди работеха под крилото на Меди Поганов , сега може да е дуПеефской. Бакалинът и хотелиерът Суров ...Освен рода Кикьови и Суров кои са другите ?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да няма грешка и вместо милиционерско (защото са млади пенсионери)сте го кръстили милионерско.Но щом пък е милионерско да им увеличат данъците 10-на пъти.
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А град Банкя, защо е известен като суджуково? Дали е възможно да е заради оня дето докато дрон му жужи в спалнята, опука четири тона петъли, произведени по специална рецепта за хипертоници?
1
0
 
14
 
! Отговори
Таню преди 3 седмици
Да, шефът на ТрансКикьов и братята от "Хъс" в бизнеса с метали. И едни с баничарници в Асеновград...