Недоволство: Протестиращи замеряха Цвета Караянчева с яйца

Напрежението е възникнало на площада в Благоевград
Обновена: 29 сеп 2020 21:18 | 29 сеп 2020 19:41, Веселина Йорданова
513
Недоволство: Протестиращи замеряха Цвета Караянчева с яйца
Снимка: БГНЕС

Напрежение на площада в Благоевград, след като председателят на Народното iъбрание Цвета Караянчева бе замеряна с яйца от протестиращите срещу правителството.

Наложи се служителите на НСО да прикрият Караянчева, предаде Bulgaria ON AIR.

Инциденът стана при опит за разговор с демонстрантите. Цвета Караянчева е на посещение в Благоевград за среща с активисти на ГЕРБ.

Искам диалог с всеки гражданин на Република България, каза Караянчева.

Около час преди пристигането й пред зала "22 септември", където се състоя срещата й с актива на ГЕРБ, се събраха двайсетина протестиращи. Те посрещаха членовете на управляващата партия с викове "Оставка".

Искам диалог с всеки гражданин и затова тръгнах към тях, оказа се, че имат яйца, които мятаха, и няма как да проведем разговора, коментира пред журналисти председателят на парламента. Искам да чуя защо искат оставката, какви са техните аргументи, посочи Караянчева и допълни, че тя има своите аргументи в защита на правителството, които се основават на направеното през последните три години. "Вдигнахме заплатите, пенсиите, участващите на първа линия в борбата с COVID-19 имат допълнителни средства, общо взето имаме какво да кажем, надявам се и те да имат какво да споделят", допълни Цвета Караянчева.

На журналистически въпрос за коментар относно ветото на президента върху част от разпоредбите в Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, председателят на парламента изрази мнение, че ветото не е основателно. По думите й, хората искат да имат възможност да гласуват и с бюлетини, особено по-възрастните, които се притесняват от машините.

"В населени места в планински райони, ако се развали машината, се спира процесът", посочи Караянчева и допълни, че това ще отнеме възможността на гражданите да гласуват. На въпрос ще бъде ли отхвърлено ветото, Караянчева заяви: "Да, ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори".

Тази вечер в София се провежда 83-тата антиправителствена демонстрация в района на Президентството и Министерския съвет.

Към исканията си протестиращите прибавиха още една оставка - на заместник- председателя на Народното събрание Валери Симеонов заради негово изказване в телевизионно интервю, в което ги нарича платени и "мафия".

На протеста присъстват по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ИДВА НА ВЛАСТ- ЕВРОФОНДОВЕТЕ СПИРАТ.
285
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая женица е позор за Народното Събрание. Излъчва толкова ниска интелигентност, че обикновените работнички изглеждат като професори пред нея. Жена без достойнство, досущ като комунистическите й предшественички. Ти го плюеш, то вика от Господ росица.
284
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективни присъди за Радев,Триото и шепата платени тартори на протестите !Вярвам ,че ще стане реалност !Дай Боже !
283
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ИСКАТЕ В ЕС- МИН ЗАПЛАТА В БЕЛАРУС- 127 ЕВРО.
282
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ИСКАТЕ В ЕС, ИСКАТЕ В ЕВРАЗИЯ- МИН ЗАПЛАТА В АРМЕНИЯ- 151 ЕВРО.
281
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървете замеряйте Ковашки бе ! ТЕЦовете му са придобити преди ГЕРБ.Съдира ви кожите за топло.Защо не го замеряте него ? Гардовете му ще ви занулят за три минути.Май е време полицията и тя да ви позамеря с гумени патрони ! Та това си е престъпление ! При други обстоятелства всеки,който замеря някой ще бъде арестуван.
280
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ИСКАТЕ В ЕС, ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ЩЕ НИ ОТВЕДАТ В ЕВРАЗИЯ- МИН ЗАПЛАТА В КИРГИСТАН- 15 ДЛ МЕСЕЧНО.
279
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей точно заради такива ще гласувам за Борисов ! Забравиха гладните години....,че и яйца ще ми хвърлят.Профани,хората ги интересува да имат работа,а не за кого работят.Тези еврофондове дават пряко работа на около 200 хил човека,а за последиците на икономиката ни няма какво да говорим.Вие какво искате ? Да ги спрат както при Орешарски ? Ще видите тогава кон боб яде ли ! Че ще и замерят с храна.Едно време протестирахме от глад,неблагодарници !
278
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка! Няма как да схванете посланието. Нещата не опират само до пари. Оставка!
277
8
 
14
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Руските *** сте се изчерпали толкоз,че само дрънкате като празни манерки!Баце,маце, тонтерии на квадрат?!Правителството е задължено да удържа ниска инфлацията,да защитава държавността и да заплаща и осъвременява редовно заплатите на държавните служители,а също и пенсиите!!Останалите пучи масали от типа визия за България или миза за червени крадци,са мантри,опорни точки и алабала за простолюдието,докато го крадът то да фитка и да седи мирно и доволно!Само че номерът много овехтя и не минава!
276
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж ги како Цвети тия простаци другия път и с ако ще те замерят
275
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ония чебурашката и него го сърбеше що не се съберете?
274
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Нещо ме сърби отзад
273
11
 
3
 
! Отговори
БАЦЕ преди 3 години
БАЦЕ ИГРАЕ С ЕРДОГАН. ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СА НАЛИЦЕ. ЗАЩО ГО ПРАВИ ТАЙНО?Това е въпроса.
272
15
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Баце ремонтира цяла Южна България, за да може да подари Източна Румелия на Ердоган, както едно време. Тоя род ибрикчийство сме го виждали вече.
271
11
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тоя Баце да не е сключил някаква тайна сделка с Ердоган, че толкова чинно изпълнява про-турски политики?То не бе развитие на Южна България, Турски поток, Договори с Азербейджан и кво ли не.Ако го хванат от САЩ, ще му дърпат ушичките, ЯКО.
270
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ГЕРБ работеха само за развитието на Южна България. За това в момента основни фигури са Цвъцка Караянчева и Дариткова. Щото те са от там.Друго всичко е ЛЕШ!ВАРНА, БУРГАС, ПЕРНИК, ПЛОВДИВ БЕЗ ВОДА! СМЕТКИ ДО НЕБЕСАТА! МУТРИ ДЕРИБЕЙСТВАТ, КРАДАТ БИЗНЕСИ, ПРОСТОТИЯ, ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА...ВСИЧКО ЛЕШ! АМА ЛЕШ!
269
7
 
1
 
! Отговори
Лека нощ преди 3 години
Отивам да си пусна нещо морализиращо, преди да заспя, че ще си стровя нервите с нашите "политици". Много жалка гледка са.Приятна вечер ви желая, граждани на Република България.
268
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дама, дама колко да е дама?
267
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък ***, екстременти това е дама.