Бито ли е двегодишно дете от възпитатели в ясла?

Директорът на заведението отрича обвиненията
2 окт 2020 12:40, Ния Христова
13
Бито ли е двегодишно дете от възпитатели в ясла?
Снимка: Pixabay
Родители сигнализираха, че 2-годишното им дете е било малтретирано и бито от възпитателите и помощния персонал на детска ясла в град Септември. Семейството смята да подаде жалба в полицията и прокуратурата.
 
"В сряда детето имаше леки синини. В четвъртък те бяха по цялото тяло. Обадих се на директорката и на медицинската сестра. Исках да се видя с тях, но отказаха. С мъжа ми решихме да я заведем на лекар. Тя потвърди, че детето е бито. При смяна на памперс дъщеря ми буйства и може би ги е ядосала", разказа майката Моника Зашева пред Нова ТВ.
 
Директорът на ДГ "Приказно вълшебство" - Йорданка Лютакова, отрече обвиненията, че детето е бито.
 
"Семейството не е от нашата община. Не е честа практика да взимаме такива деца. Уважихме желанието им и го приехме. Проблемите започнаха още на втория ден. Тогава момиченцето вдигна температура и започна да повръща. Медицинските сестри помолиха родителите да вземат детето на обяд. Майката ми се обади и ми вдигна скандал защо сме го върнали, след като било в добро здравословно състояние. На другия ден детето беше добре и отново го приехме. То отново вдигна температура и пак поискахме да го върнем. Майката отново звънна и вдигна скандал. Твърдеше, че сутрин го „дрогира” с медикамент против температура. Явно затова момиченцето беше добре няколко часа", разказа от своя страна Лютакова.
 
15 деца посещават яслата, а персоналът се състои от 4 души. Родителите на останалите деца са категорични, че досега не е имало случай на насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Пенсиониран учител преди 3 години
"Сега не ги бият. Сега само мъмрят. Не може да мъмриш брат, не можеш... Все едно хан Аспарух да те мъмри - не. Все едно Симеон да мъмри войниците, кога са се били на Шипка... горе, на Клокотница."
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво са тея памперси на 2 години ? Ако имаше камери,щеше и ние да можем да видим ,когато децата ни се държат лошо, не само да обвиняваме
10
3
 
12
 
! Отговори
Жожо преди 3 години
Трябва камери да се сложат и в дома на детето, за да се види не го ли бият там и дали правилно се гледа
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от лигльовци... родтелите за две години не са научили сопо-ланката да не мърда като му сменят памперса, въпитателките им виновни...
8
7
 
4
 
! Отговори
Пенсиониран учител преди 3 години
Боят изгражда, той не е да разгражда.
7
0
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Точно така е. Камери и персоналът ще внимава, а и майките могат да си видят децата.Сега оди боб фърляй кой прав, кой крив.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е и?А АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ДЕТЕТО НЕ Е БИТО ОТ ПЕРСОНАЛА, ЗАЩОТО АКО ГО НАБИЯТ ЗАПОЧВА ДА КРЕЩИ И РЕВЕ- КОЙ МОЖЕ ДА РАБОТИ НА ВИКОВЕ И КРЯСЪЦИ?
5
19
 
4
 
! Отговори
Е и? преди 3 години
И като ви водят детето болно решението е да го пребиете ли? Значи, за да го върнете на родителите, пребивате едно невинно две-годишно дете? Вие сте изверги! Надявам се Господ да ви накаже подобаващо!
4
8
 
19
 
! Отговори
Камери преди 3 години
Въпросът с камерите е просто неизбежен. Възпитателите щяли да са под стрес..тралала.. Не искат да се вижда какво става вътре. Да се слага наблюдение и точка. На който не му изнася да си напуска. Има други чакащи за тази работа. Онлайн да можеш да си видиш детето от смартфона какво прави и как се отнасят с него. Това е истината, но разни лелки и нервни даскалици не я хареават
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не го бият като малък,ще го бият като голям
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акко се докаже, че бито, да дават виновните на бащата и да не му се търси отговорност. Само така ще се оправи този свят.
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само бой като се държат нахално ! Егати самозабравилото се поколение