Двама лекари от Луковит са с коронавирус

Заразен е и техен родител
4
Двама лекари от Луковит са с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство лекари от Луковит и техен родител са с положителни проби за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

Двама от заразените са хоспитализирани в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", а третият е без оплаквания и е под карантина. Има едно контактно лице в домакинството, което подлежи на карантиниране и и изследване.

"И двамата лекари с коронавирус са използвали лични предпазни средства в работата си и не се предполага здравен риск за пациентите им", поясни директорът на РЗИ д-р Анета Винева.

Заразените не работят в луковитската болница. Единият от тях е общопрактикуващ лекар, а другият е акушер-гинеколог и има специализиран кабинет.

Д-р Винева добави, че пробите на петимата служители от детски заведения в Троян, които в края на миналата седмица имаха положителни резултати за коронавирус от направени бързи тестове, са отрицателни от PCR-тестовете.

Общо диагностицираните случаи на COVID-19 в Ловешка област са общо 87 от началото на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус. Това пише дългогодишният доктор Елена Радева на страницата си във Facebook. Тя уточнява, че е лекар с 30-годишна практика, 20 от които са във Франция.В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение
2
2
 
4
 
! Отговори
офф преди 3 години
Лекари ,зъболекари, шивачи , миячи каква е разликата? Всеки може да настине! :) :)
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме да споделят как е протекла борбата с невидимия враг. Запасявам се със семки.