Онлайн търговец измамил с почти един милион данъчните

28-годишният пловдивчанин има 2 фирми за интернет търговия
9 окт 2020 23:10, Ния Христова
45
Онлайн търговец измамил с почти един милион данъчните
Снимка: Pixabay
Експертите от пловдивската "Икономическа полиция" са задържали младеж, който извършвал крупни онлайн продажби с големи печалби, но без да внася данъци, предаде БНР. 
 
28-годишният пловдивчанин е собственик на 2 фирми за интернет търговия. Чрез едната той продавал GPS системи, а пратките до клиентите доставял с куриерска фирма. 
 
Криминалистите са установили, че само за периода 2018-2019 г. младежът е избегнал плащането на данъци за близо 900 000 лв. 
 
Два адреса на територията на квартал "Коматево" са проверени. В едно помещение, обособено като гаражна клетка, се е извършвал незаконен ремонт и сервиз на продаваните навигационни системи. 
 
Били са конфискувани компютърни конфигурации и мобилни устройства, използвани за продажбите. В гаража са открити още много електронни компоненти и резервни части за GPS - системите. 
 
Разпитаните служители и собственикът на куриерската фирма са успели да разпознаят мъжа и са казали, че именно той ги е ангажирал за доставките. 
 
Младият "предприемач" е арестуван за 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато конкретно обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
33
 
! Отговори
Нехуманен преди 3 години
200 000 евро годишно оборот, печалба в тази област максимум 10%. Оказва се, че той получаваше доход 20 000 евро за една година. Или 1600 евро на месец. И как може да плати всички данъци, ДДС, застраховки, глоби? Ако платите всичко, ще останете длъжник за цял живот.
17
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, аз като един гражданин на тази държава, не се чувствам ограбен от това момче. Да си се радва. Искам обаче кръвнина от Бойко и рода.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ВлаТко приятелчето в Дубай колко имаше да внася?
15
7
 
51
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Абе тъпчооо, ти четеш ли изобщо какво пише и за какво става въпрос?Ченгетата от икономическа полиция са нахлули в собствените му имоти, арестували са го на място и са конфискували оборудване и работна техника. Сега щели да му повдигат обвинения.... Е до тук ако човек не знаеше за какво става въпрос историята звучи сякаш момчето е произвеждало и продавало наркотици. А то е имало фирма за продажба и поддръжка на GPS-системи...Това за вас нормално поведение ли е от страна на държавата?
14
13
 
51
 
! Отговори
Изроди! преди 3 години
Е сега ми кажете как младите да останат в тая *** и да правят бизнес? Ами няма да го направят. Да не са луди. Ще продължават да бягат навън.Тази мафиотска държава съществува само и единствено за да мачка собствения си народ. Ето ви поредния нагледен пример. Имаме десетки хиляди такива съсипани фирми.Момчето явно е умно. Започнало е бизнес и му потръгнало. Мафиотите обаче са го надушили че не отчита на партията и сега ще го съсипят. Е как да правиш бизнес тук. Това е мазохизъм.
13
45
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамил е нас, защото не е внесъл данъците от ДДС, печалба, осигуровки...
12
2
 
44
 
! Отговори
Нехуманен преди 3 години
Имитация на дейност. Човекът не е наркоман, не е ***. Но в действителност 200 000 евро годишно оборот, дори не е печалба. Хората не винаги са арестувани за убийство. Ако го арестуват, ще плати ли по-бързо?
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Измамил е системата, това не е престъпление."Точно така. Питате как да сменим прогнилата система? Ами като на първо време спрем да я спонсорираме посредством данъците си. И не, не става дума да сме тарикати. Вместо да плащаш данък-рекет на иззедниците и терористите от държавата, които после да те мачкат с твоите пари, дай ги за някоя кауза, за някое болно дете. Така парите ще отидат по предназначение и ще си лягаш с чиста съвест, че не си съучастник-спонсор на човеконенавистни практики.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето Гештапото се реабелитира пред ЕС!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откраднатото от държавата му е печалбата. Има 1 милион печалба от ДДС. Другите пари са разходи и ги няма.
8
5
 
50
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Това ли е най - големия престъпник. Смешни сте!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3More gay, please.Вижте коментар 3 и разберете най- накрая, че навсякъде има дежурни да контролират настроенията.Какво племе сме ние? Най- старата държава в европа с Хората с най- старите гени на планетата?
6
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамил е системата, това не е престъпление. Престъпление е твърдението, че държавата е бедна. Няма бедна държава, има политици които се правят, че са българи а работят за глобалните си господари и източват всички благини и кръвта на народа.5 тона злато на година?Приходите от митниците?Туризъм?Къде са тези пари, защо никога няма за народа? Най- вероятно не сме си ги поискали по правилния начин ...
5
1
 
34
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Щото явно му е писнало да гледа как родителите му ги скубят за щяло и нещяло с данъци и им е теглил едно благопожелание на НАПапаните калинки.
4
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо предприемач е в кавички? Това, че има да плаща данъци 1 млн. лева го прави доста добър предприемач.
3
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно бизнесът му е вървял. Но защо винаги се опитваме да измамим другите, страшно племе сме. Хем е измамил хората (без внасяне на данъци, лишил ни е от инфраструктура, градини, облагородяване), хем е измамил себе си - с обвинение за извършено престъпление.Жалко.
2
0
 
39
 
! Отговори
www преди 3 години
Помислих, че става въпрос за емаг
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пука му на GPS-а.