Учителка и двама ученици са с COVID-19 в Ловешко

94 души са заразени в областта
9 окт 2020 13:53, Анисия Иванова
5
Учителка и двама ученици са с COVID-19 в Ловешко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Учителка в детска градина и двама ученици са последните случаи на коронавирус в Ловешко, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Шестдесетгодишна жена, учител в ДГ "Слънце" в Ловеч, е с положителна проба за COVID-19. Последният й работен ден е бил на 2 октомври. Целият персонал на детската градина работи с лични предпазни средства, не се допуска смесване на групи. Децата от групата няма да се карантинират. В семейството има едно контактно лице, което подлежи на карантиниране и изследване, посочват от РЗИ.

С коронавирус е и ученичка от основното училище в село Кирчево, която е контактна на положителен случай в семейството. Всички контактни лица са под карантина и с отрицателни резултати. Последният ден на детето в училището е на 5 октомври и съгласно актуалните указания, класът няма да се карантинира и изследва.

Третият случай е на 17-годишен младеж от тетевенското село Бабинци - ученик в Спортно училище в Плевен. Случаят е предаден на РЗИ Плевен за предприемане на мерки в училището. В семейството има двама контактни.

Към 10,00 часа днес общият брой на диагностицираните случаи за област Ловеч е 94. Активните случаи са 23, от които 14 са на домашна изолация и 9 лица са хоспитализирани. Оздравелите лица са 69, допълват от РЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
офф преди 3 години
До 3. Зомби скрий се в землянката си! Остави нормалните на спокойствие!
2
3
 
2
 
! Отговори
аууу преди 3 години
каква интересна история :) :) :) Голема журналистика!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз пръднах тази сутрин, вероятно е КОВИД, днес бг да ви дам ли подробности или сами ще си ги досъчините ?