Блъснаха възрастна жена на пешеходна пътека в Габрово

Шофьорът е жена на 33 години
12 окт 2020 12:00, Петя Славова
9
Блъснаха възрастна жена на пешеходна пътека в Габрово
Снимка: БГНЕС

Шофьорка блъсна възрастна пешеходка в Габрово, съобщиха от полицията.

Сигнал за инцидента е подаден на 9 октомври, около 16.00 часа. Става ясно, че в района на пешеходна пътека на кръстовището на ул. "Райчо Каролев" и ул. "Юрий Венелин" е възникнало пътнотранспортно произшествие.

Пристигналият на място екип на "Пътна полиция" установява, че лек автомобил, управляван от 33-годишна жена, след направен завой, удря пресичаща на пешеходна пътека 71-годишна жена.

Пострадалата е откарана в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" с фрактура на тазобедрена става, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Няма такова нещо. В Закона за движение пи пътищата пише пешеходна пътека, което означава че при трите вида пешеходни пътеки, пешеходецът винаги е с едно и също предимство. Ти май даже не знаеш, че има и трети вид пешеходна пътека. Преди 1989 имаше разлика в предимствата, но отдавна вече няма.
7
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Само да те светна, че пешеходците нямат абсолютното предимство на двата вида пеш.пътека.На ЗЕБРА - Да!!!!!На обозначената с две успоредни прекъснати линии - имат предимство САМО пред завиващите, а не пред движещите се направо.Това много шофьори не го знаят/случвало се е да спрат движещите се направо и да ми викат"ко чакаш".Отговарям, че чакам да научат Закона и Правилника и доста от тях не вдяват. Това бабата няма как да го знае,затова пускайте ги,че после много скъпи на наследниците им став
6
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Жена шофьор и африканец скиор знаем как карат!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До злобарСлед завой, не дава предимство на пешеходец, който вече е на пешеходна пътека!? И ти я оправдаваш тази!2 Ако там беше детето ти, или ***?
4
0
 
5
 
! Отговори
ABC преди 3 години
Я да видим дали ще позная - карала е3 джип, с тела на ухото, дискутирайки "важни" новини с приятелките... Кифли! И как няма опасност за живота пострадалата - днесовци имат ли си представа какво е фрактура на тазобедрена става и колко хиляди струва операцията!? Ако ги няма жената или децата й...край.
3
1
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
До злобарА кога в ***, карачите на автомобили ще се научат, че пешеходеца е с предимство на пешеходна пътека?
2
3
 
6
 
! Отговори
злобар преди 3 години
Кога най-сетне хората ще разберат че трябва да се огледат като пресичат. Аз също често ставам и пешаходец но винаги се оглеждам преди да премина та даже и пешаходна пътека да е . Та разберете най-сетне че водачите също не са вездесъщи те също могат да пропуснат да ви видят когато се оглеждат в натоварено движение.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шофьорка" - кога ще научите, че такава дума няма? Има "шофьор"