Отпускат 14 млн. лв за компютри за учители и ученици

Не се придвижва цялостно затваряне на училищата, каза Вълчев
14 окт 2020 15:58, Петя Славова
22
Отпускат 14 млн. лв за компютри за учители и ученици
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отпускат се 14 млн. лв. за компютри за учители и ученици. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Средствата са от държавния бюджет, стана ясно по време на днешния брифинг пред журналисти.

"12 000 от машините  ще са ученици, а 4000 за учители. Училищата ще закупят тези преносими устройства. Надявам се това да стане в следващите седмици", уточни Вълчев.

Министърът на образованието коментира, че при затварянето през пролетта на училищата не е имало учители без устройства да преподават, но е имало ученици, които не са имали възможност да учат дистанционно.

По думите на министъра, ще бъдат закупени около 72 000 устройства до края на учебната година именно, за да не се чувства недостиг при евентуално преминаване в електронна среда.

Вълчев категорично поясни, че не се придвижва цялостно затваряне на училищата. 162 деца са в момента заразените ученици и 159 учители в училища и детски градини.

Това е средно дневно по 5-6 ученици и учители. "Всички се надяваме ситуацията да не се влоши, целта ни е максимално присъствено обучение, най-голямата трудност ще е в седмиците при грипните вируси.", коментира още Красимир Вълчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари