Пловдив на второ място по брой новозаразени с COVID-19

87 души в областта са с положителни проби
14 окт 2020 23:45, Ния Христова
4
Пловдив на второ място по брой новозаразени с COVID-19
Снимка: Pixabay
Пловдив отново се нарежда на второ място по брой новозаразени с COVID-19. През последното денонощие 87 души в областта са дали положителни проби, предаде bTV.
 
В момента в града 54 медици се лекуват от заразата. Цяло сърдечно-съдово отделение в пловдивската болница беше затворено заради масово заразяване. Отделението вече е отворено и приема спешни пациенти.
 
12 медици от кардиологичното отделение на пловдивската болница "Каридад" са се заразили, докато са опитвали да спасят живота на постъпил пациент с инфаркт. Работата в отделевието вече е възстановена. Направена е пълна дезинфекция и са въведени нови мерки за безопасност.
 
"Научи ни, че трябва да бъдем внимателни постоянно, защото имаше едно занижаване лятото, когато случаите бяха наистина малко. Всеки пациент, който постъпва в болницата, ще бъде тестван за наша светка с новите антигени тестове, които са сходни с PCR тестовете", обясни управителят на лечебното заведение Христо Христев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Серафим преди 3 години
До 1Дядо Господ ще се погрижи, той си знае работата. Бойко Б. и нощарите лъжат като ден и статистиката им е невярна. Всеки ден новозаразените растат с повече от 5 процента, т.е. за 2 седмици растат със около 70 процента. След един-два месеца ще стане като в Чехия. Там за ден заразените са 10 хиляди.Тогава Бог да ги прости българите ... Единственото положетелно е, че Бойко ще подаде ОСТАВКА ...
1
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Винаги така е било, опитваши сме се д алармираме без резултат, просо сега заради новия вирус се виждат ясно лайнатаа..