Машинист е ранен след хвърлени камъни по влак в движение

Вандалщината е край Пловдив срещу бързия влак София-Стара Загора
15 окт 2020 12:21, Анисия Иванова
52
Машинист е ранен след хвърлени камъни по влак в движение

Машинист е ранен след хвърлени камъни по бързия влак № 8641 от София за Стара Загора, докато е бил в движение. Това е пореден случай на грубо посегателство.

При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 ч. вчера влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машинистът в локомотива, съобщиха от БДЖ.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са 4.

От БДЖ припомнят, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
една идея преди 3 години
Ако от БДЖ подмамят Б Борисов да дава интервю за медиите, докато кара влака и брат'чедчетата да мятат паламанде по това време, ще има отзвук и бързо решение. У нас това работи!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата с подобни и-ди-оти е невъзможна. Най-вероятно са шведи.Невъзможно е да се налее ВЪЗПИТАНИЕ в главите им. Късно е. Жалко за пострадалите
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Защото онези, които са там знаят, че ако се развилнеят много, ще ги натирят и повече няма да имат право да стъпят там"Това са твоите фантазии.Да се изгони някого е изключително трудно до почти невъзможно. Още по-малко ако човекът има гражданство или ако другата държава отказва да го приеме.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си чист тероризъм.ромейски терор и тероризъм.Докога!?
30
11
 
1
 
! Отговори
Новият Ботев преди 3 години
Уф, голямата работа станала. Някой хвърлил камъче, то ударило някакъв влак на 100г, та чак и по медиите пишат. Ай сиктир.
29
2
 
4
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Колко пари са необходими да се оборудват 100 локомотива с видеорегистратори и после полицията да си свърши работата. Независимо че не са признати в съда като доказателство мисля че ще има положителен ефект.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АХМЕТ ДАВУТОГЛУА преобладаващото населенито по балканите е едно умно, работливо, честно, съзнателно, образовано, културно население. Политиците не са от това население и не са избрани от него? Марсианците са ни наказали нас, готините, като са ни тропнали гадни политици! Бря, маааму! А, аз си мислех, че всичко това идва от акъла и манталитета ни.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички по-долу умници да им напомня, че каквото и да предприемат институциите започва един рев, че се ограничават права. Полицейщина. Да оправят нещата, ама да е с магическа пръчка. НПО-та, ***. Веднага политици яхват ситуацията. И да напомня, че като гласуват и подкрепят популисти, нама да има ред и реформи. Едни хвърлят риба, яйца и домати. Други бомбички по полицайте. Трети по телевизията ми обясняват, че лудите имат само права. Не бъркайте "свободия" с "демокрация". Искам, да искам.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЦитат "Сигурен съм, че 65 случая няма регистрирани общо за цяла Европа за сто години."Аз пък съм сигурен, че в цяла Европа е пълно с такива вандалски прояви. Франция, Германия и Белгия да не би да си нямат от релевантния контингент?
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С демокрация такива проблеми не се решават.В България трябва да се въведе принудителен труд / кагорга. По-малко опасните да ходят да строят третокласни пътища. По-опасните да копаят в каторга. Първото влизане - за кратко 1 до 6 месеца. За резидивистите - експоненциален ръст на наказанието. Първи път 1 месец. Второ влизане 10 месеца. Трето влизане 100 месеца. Четвърто влизане - доживот. Този от маратона сигурно с една глоба или условна ще го пуснат. А е очевидно ***.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако държавата не може да се справи с елементарни проблеми, за какво ни е нужна? Да ни облага с нови данъци ли, да ни глобява и да вдига цените на храните ли?
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен съм, че 65 случая няма регистрирани общо за цяла Европа за сто години. И ако държавата не може да се справи с това, за какво ни е. Трябва на всеки влак да поставят картечар и да коси индианци ли?Толкова некадърни управници и власти България не помни
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 г. Демокрация , и Свободна пазарна икономика, пак малцинствата са ни виновни.
21
0
 
10
 
! Отговори
Юнашко сърце преди 3 години
Съдебната ни система . Тя е за промяна.Това си е тероризъм и партизанлък на некои другари...Ама кой ли адвокат, или съдия пътува днес с влак? Шофират си БМВ, Мерцедес и карай да върви, докато обикновенните хора ги търпят.Е ...ще стане по голяма беля. Тогава всинцата ще се гледаме ,,умно"...
20
2
 
15
 
! Отговори
Долу БХК преди 3 години
Отдавна трябваше дейността на БХК и другарчетата й да бъдат забранени. Това е резулатат от техния труд. Хвърляне камъни по обществен транспорт трябва да е опит за убийство по НК!
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Би трябвало да се наказва това деяние изключително строго. Дори трябва да се тълкува като опит за убийството на повече от едно лице!!
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж щяха да приравнят това на терористичен акт? Защо така не искат да наказват скандинавците?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
acaн е изразил себе си.
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На банкянския крадец електората много мрази джелезнию конь.
15
2
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
В Индия стъклата са бронирани отпред -а вагоните нямат стъкла за да падат по лесно пътниците висящи като "гроздове" на вагона- БДЖ да вземе пример от Тях! Оп забравих -Те нямат локомотивни машинисти- от 2000 им останаха 1000 машиниста и няма кой да кара влака- но е странно заплатите им да са 1000лв чисто -а същата заплата да получава полицай с палка -Единият отговаря за стотици тонове влак с опасни товари (газ горива) и стрес- А другият трябва да зашлеви с палката -2-5 граждани викащи Оставка!