Мъртва риба изплува по поречието на р. Тунджа

От РИОСВ - Стара Загора не смятат, че промишлен замърсител е причината
Обновена: 15 окт 2020 15:09 | 15 окт 2020 15:03, Ния Христова
7
Мъртва риба изплува по поречието на р. Тунджа
Снимка: Pixabay
Мъртви шарани изплуваха по поречието на река Тунджа. Сигналът е изпратен от рибари от Елхово, предаде bTV.
 
Мануел Атанасов твърди, че никога преди не е имало такова голямо количество мъртва риба.
 
От РИОСВ - Стара Загора са потвърдили, че вчера са получили сигнал и са извършили проверка съвместно с Басейнова дирекция. 
 
От инспекцията изключват промишлен замърсител да е причината за мъртвата риба, тъй като в близост няма предприятия. Причините все още се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Това е БГ. Избива се всичко диво и домашно и на никой не му пука.Това в Гърция никога няма да се допусне.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази сарпа чак до Тунджата ли бе стигнала??Ей глобализира се яко света ,кат я гледам ,погледа и, май се е самоубила като е разбрала в коя държавица е попаднала и какво я очаква в наши води
6
1
 
1
 
! Отговори
пламен преди 3 години
Рибата е сарпа , мъртва и изсъхнала на морски пясък.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От инспекцията изключват промишлен замърсител да е причината за мъртвата риба, тъй като в близост няма предприятия----Направо да нарочим за виновни Господ или Сатаната и да се свършва. Хем за публиката ще има виновни по дефолт, хем някак си ще си остават извън обхвата и възможностите на ангажираните институции.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От коронавируса е. Затова всички по къщята. Само баш суджука да вилнее и краде на воля като див с джипката.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземете проби за химикали,лъчения и вредни вещества!И защо не засечете откъде започва това натравяне,преди време цяло стадо с крави измряха,защото бяха пили вода от Тунджа,това не са един и два случая през последните години във река Тунджа,направете тотална проверка за причината за замърсяването и източника!
2
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
бил съм свидетел,тъй като много време бях рибар,как бракониери хвърлят бомби с карбид във водата и така убиваха рибата.Но те след това веднага я събираха,защото това беше и "целта на упражнението"....Когато изплува мъртва риба,обаче,без да има кой да я събира,нещата са съмнителни...Впрочем,спомням си че наскоро имаше подобен случай с Марица....но пък радостната новина е,че въпреки всичката нипростотия,все още се намира жива риба в реките ни...Е,тук-таме де..
1
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
в статията става въпрос за шарани,а това на снимката НЕ е шаран,а средиземноморска риба,чието име в момента не мога да си спомня...И друго ми хареса:-Обяснението за смъртта на рибите...макар че всъщност няма такова....И човек остава с впечатление,че рибата се е.."самоубила" по некакъв начин....Може би по почина на китовете?