Болницата в Добрич има нужда от медицински сестри

От ръководството призовават всички с необходимото образование да помогнат
16 окт 2020 15:26, Ния Христова
14
Болницата в Добрич има нужда от медицински сестри
Снимка: Pixabay
Многопрофилната болница в Добрич спешно има нужда от медицински сестри. Рръководството на здравното заведение отпарвя призив към всички кадри с необходимото образование от цялата област да започнат да дават дежурства, за да може да се осигури нормален начин на работа за всички отделения. Най-проблемните зони са Първо и Второ вътрешно отделение. От болницата уточняват, че за COVID отделенията са осигурени достатъчно лекари и медицински персонал и за тях не се търсят нови кадри. 
 
Десет медицински сестри са необходими в многопрофилната болница в Добрич, за да се осигури нормалния начин на работа на всички отделения, заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков. 
 
"Апелът е за всички желаещи доброволно медицински сестри от региона - да заповядат и да работят във всички останали отделения, основно вътрешни отделения, извън COVID-сектора".
 
Д-р Желязков допълни още, че това няма да е доброволен труд. Работата ще се заплаща и с помощта на община Добрич, като предвидената сума е от около 100 лв. на дежурство.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
От медицински братя няма ли нужда?
13
1
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
3 дежурства на седмица = 12 дежурства месечно = 1200 лв месечно брутна = 800 нетна заплата...не е зле...
12
0
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
За 600 лв и санитари трудно ще намерят
11
0
 
4
 
! Отговори
Когейчо от МЗ преди 3 години
Има легла, повтарям, има легла.
10
0
 
12
 
! Отговори
Мед.сестра преди 3 години
Работя в Инфекциозно отделение,трудов стаж-42 години.Лекуваме само пациенти с Covid 19.Основната ми заплата е 700лв.Вярно е,дават по 1000лв на месец ,но за едно нощно дежурство получаваме 8 лв .1000 ЛВ ГИ ВЗЕМАМЕ СЕСТРИТЕ ЗА ЦЯЛ МЕСЕЦ РАБОТА,А ИМА ЛЕКАРИ ,КОИТО СЕ ОБЛИЧИТ,ПРЕГЛЕЖДАТ ЕДИН БОЛЕН ЗА 5 МИНУТИ И ПАК 1000 ЛВ
9
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Борисов да запрята ръкави и да прибере медиците ни от Западна Европа и Англия!Пари има(в чекмеджето).
8
1
 
4
 
! Отговори
Capital преди 3 години
Аха 100лв. значи! За 12+ часово дежурство преди данъците. ОК след данъците по 70-75лв х 15 дни Тоест около 1000лв. на месец чисто ??!Не благодаря. Под 1000Евро не започвам.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
борисов точно преди започване на Ковид кризата третираше сестрите като някакви нагли с***щества , които му пречат на спокойствието , лъжеше ги за какво ли не , подиграваш им се Дойде здравната криза и се сети ,ч е и те са хора Няколко доживотни присъди на ББ за нещата , които е направил ще му са малко
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4 А ти ще отидеш ли да даваш дежурство , което не се знае по колко часа ще е , може 15 , може 20 и след няколко дни заразен , защото нямаш сили да си проверяваш облекло , маски и т.н.Ти как си представяш 15 дежурства допълнително ? в рамките на колко време - месец ?Явно мислиш , че сестрите са някакви роботи не всичко опира до пари
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кашата тепърва ще става по-голяма с нашите управляващи - толкова
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Боко виновен. Защо? А БСП, те нямат никаква вина. Значи заплащането няма да е толкова ниско. 100 лв за 15 дежурства са 1500, ако имат и допълнително заплата, да вържат поне 2500 за 15 дежурства, май не е толкова зле.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама нали всичко е ок в системата , легла има и т.н. според управляващите А непрекъснато информации - много болници са на 100 % запълнени , или не достигат кадри да лекуват И сега искат 70 годишни сестри да си рискуват живота и за какво . 100 лева на дежурство - пълен смях В същото време шефове на болници смъкват по десетки хиляди левове заплата на месец
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко да ги лекува нали той затваряше болници понеже са му в тежест на чекмеджето.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А заплата им колко е? 610 или 615 лева?