Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дейли в Поморие

Кметът на морския град я обвини в конфликт на интереси
16 окт 2020 17:30, Красимир Ангелов
165

Днес се навършват 100 дни от антиправителствените протести у нас. За тази вечер организаторите готвят Пето Велико народно въстание под прозорците на властта.

Поканени са и четирима евродепутати. Сред тях е Клеър Дейли, която пристигна в Поморие. Тя обаче има стара история с морския град. От няколко години ирландски граждани, закупили апартаменти в града, настояват за отделни партиди за ток.

Визитата ѝ обаче започна със скандал. Кметът на Поморие поиска извинение, за това че е посочила морския град като пример за корупция в гласуваната резолюция за върховенството на закона в България.
 
"Вие искате с политически цели да разрешите един частен спор , което е недопустимо за политик от висша класа като вас", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

"Г-жа Дейли да отговори има ли тя личен интерес в този комплекс. Има ли собственост или неин роднина", попита Алексиев.

"Нямам никакъв частен интерес за нищо в България, но съм тук , за да разреша тези проблеми, които са продължавали с години", отговори му Дейли.

Недоволните ирландски граждани искат индивидуални партиди поради факта, че комплекса е строен през 2004 г. с централна инфраструктура и не може да бъде отделен технически. Кметът на Поморие е поискал от Клеър Дейли да бъде изчистено името на България в този частен спор, както и извинение в писмен вид.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
14
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Знаете ли, че охранителя там се ползва също за градинар, дърводелец, техник, ключар и т.н и т.н.Знаете ли, че всичко там е направено за максимална печалба на всяка цена, от което страда качеството, разбира се.Искате качествена поддръжка на разумни цени ?!Объркали сте държавата.
102
5
 
9
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Ох ама да знаеш как се развам че сам се изложи ,заедно със финансовия си съветник Янков и юристите ... Целия свят да го разбере какъв е ! Амин !
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~91:"СЛАВАТА" ИМ СЕ НОСИ ОТДАВНА ПО СВЕТА,НО ТЕ СА ДОСТАТЪЧНО СЛЕПИ И НАРЦИСТИЧНИ,КАКТО И"ДЕБЕЛОКОЖИ",ЗА ДА ГО ПРОУМЕЯТ И ВЗЕМАТ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ!СМЯТАТ СЕ ЗА ПО-УМНИ ОТ ВСИЧКИ НА СВЕТА,А Е ОБРАТНО-ЗАДРЪСТЕНИ И СЛЕПИ,С НИСКО,ДОРИ"ДЕГРАДИРАЛО"ДУХОВНО НИВО,КАКВОТО ВЪН ОТ БГ СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОРИ/за делата/,ТЕЖКИ САНКЦИИ/финансови/,А НЯКОИ СТИГАТ И ДО СМЪРТНИ ПРИСЪДИ,АКО ГОДИНИ СА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЛИ С ЧОВЕШКИ ПРАВА И ЖИВОТИ/ежедневие в БГ/! НЯМА СЪД ЗА ТЯХ,ПОРАДИ КОРУПЦИЯ!!!
100
11
 
22
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Базочливи гадини като този кмет показват колко дълбоко и широко е загнездена корупцията в властта на страната.
99
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха голямо прецакване , е ми такана е действителността в Балбукстан..г-жо Дейли българския народ го прецакват от 1944г та до наши дни с всевъзможни в..ръ..тки -я сградна инсталация , я за някой беден народец по другите континенти , я за слава на Партията , я за разгрома на капитализъма...много прогроми имаме за прецакване , искате ли няколко за проба в Ейре
98
4
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 3 години
Ама договора трябва да е съобразен със закона !!! В случай че ползват имота само до 30 дни в година са освободени от такса !!!!!
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BG не е за бедни
96
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таксите трябва да са по големи
95
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на който не му харесва, да ходи в
94
17
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
браво на кмета! топки трябват не магистрали!
93
7
 
10
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Не мога да проумея как има такива найвици слагащи ми минуси за такава такса?Занчи те са готови да си КУПЯТ имот , и после в течение на годините с такса подръжка да го платят още няколко пъти!
92
5
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Баси колко са *** умните хора....... ЦитатКогато придобиваш ваканционен имот, без значение дали е апартамент, къщМа, голф игрище или цял комплекс се задължаваш да плащаш определени суми....дали са за ток, вода, косене на общи площи, смет, канализация и т.н........ Плащаш ги, пише го в договора........и в общия случай е на квадратурата на придобития имот....... МдаВ случая една неособенно умна ирландка се е подвела по едни почти *** нейни сънародници......щом са си купили имот в Поморие
91
1
 
19
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До anon"на запад има разни ултра луксозни сгради където тази подръжка може да повече от $2000 на месец..."-------------------------------------------------------------------------------------------------------Тук какво му е СЪПЕР ЛУКСОЗНАТА СГРАДА че таксата е за 100 кв.м е 3000 ЕВРО на месец? Или стандарта в бг и заплатите са по няколко хиляди евро на месец?
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевадно е че и кмета на Поморие е в ДАЛАВЕРАТА.П.П. Фирмата за потдръжка е на "стрителя" на комплекса бе ГЛАВАНАЦИиииии.Това е 'СХЕМАТА". Ти купи имота а потдържащата фирма е с ДОЖИВОТЕН договор.Ама няма да плащаш таксите?!няма япроблем, конфискувам ти имота и да заповяда следващият Балък.КЛАСИКА !!!
89
9
 
6
 
! Отговори
anon преди 3 години
ми че то и на запад има месечна подръжка... и тя е указана в договора. има апартаменти в разни ултра луксозни сгради където тази подръжка може да повече от $2000 на месец...
88
2
 
18
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Наивни купувачи бяха подлъгани, да купят апартаменти на уж ниски цени "на зелено".Втори път бяха излъгани, че ще ги отдават изгодно под наем.И така ... не могат да продадат некачествените апартаменти, щото бaлъцитe свършиха.
87
2
 
11
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
На именно това е и моя въпрос. Защо не сменят фирмата за поддръжка с друга ? Или изобщо да няма такава . Би трябвало да имат право на това с решение на съвет на етажна собственост
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя комплекс е като комуналка.
85
9
 
13
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Какви подръжки не мога да разбера? Купувам си имот с мойте пари и си е мой. Защо трябва да плащам подръжки - аз колко пъти да го плащам тоя имот 100 пъти ли? Ако има клауза още по време на продажбата - чао. Ще намерите балъци ама никога вече.
84
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А-ХА-ХА.....Чак сега се светнах каква е ИЗМАМАТА.Скоро някой ми я разказа. Предложили му апартамент в подобен комплекс на символична цена от строителя.Коментара на Строителя бил Абе за мен няма значение на каква цена продаван, ти само подпиши договора за поддръжка @......... ХО-ХО-ХОБълггараците пак са измислили СХЕМА да щавят балъците.Ганььоооооо-Ганню, за това в Бг няма НИКОГА да има нормален бизнес и живот.В Ганьово ВСИЧКО е ИЗМАМА !!!ВСИЧКО !!