Пак антирекорд и 998 новозаразени с коронавирус, 14 починали

Някои страни въведоха мерки за пристигащи от България
17 окт 2020 07:30, Петя Славова
319
Пак антирекорд и 998 новозаразени с коронавирус, 14 починали
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден антирекорд на новозаразени с коронавирус у нас, показват данните от Единния информационен портал. Само за последните 24 часа регистрираните с COVID-19 в страната са 998 при направени 7442 PCR теста.

Така общият брой на заразените в страната достигна 28 505, като активните случаи в момента са 10 672. Хоспитализираните са 1450, като 76 са в интензивно отделение.

Излекуваните за последното денонощие са 197, а починалите 14 души, като общият брой на жертвите на COVID-19 у нас стигна 958.

Още по темата

Най-много новозаразени има в София - 306. Следван е от Пловдив - 107. В Сливен - 58. В Стара Загора - 51, В Благоевград - 49, в Бургас - 45, в Търговище - 39.

В Шумен - 38, във Варна - 36, в Габрово - 29, във Велико Търново  и Пазарджик - по 23, в Перник, Русе и Силистра - по 17, в Плевен, София-област и Разград - по 16, в Кърджали - 14 във Враца и Хасково - по 11, в Смолян - 10, в Ямбол - 8, в Добрич - 5, в Кюстендил - 2.

От днес Австрия въвеща мерки за пристигащите от 16 области в страната. Това са Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна.

Контролът от там ще се осъществява както и до момента – с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия или 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48-часа.

За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина.
Дания въвежда нови ограничителни мерки за пътуващите от България.

Страната ни е включена в категорията "рискови страни", предвид увеличения брой на заразените с COVID 19 у нас. Гражданите, пътуващи от България, ще могат да посетят Дания само по "уважителни" причини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ги пусна да ходят на училище.Самият Борисов вчеря от Брюксел заяви че трябва да ходят на училище.
168
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината е смесването на потоците в градския транспорт. Проблема е, че МО не взе правилните мерки! Осем месеца имаха да измислят нещо.Сега децата са по мин 26 в стая, по 2 деца на чин, пътуващи в транспорта някои и по час за да стигнат до училище. Чакаме Вълчев, Кастрева или Стаматов да се изтопосат и да кажат как училищата са най-контролираната среда.Разпространението в Столицата вече е дифузно! Като се разболеят родителите и не ходят на работа кой ще гледа тези деца? Борисов, Вълчев?
167
6
 
7
 
! Отговори
Бибо АНОНИМНИЯ преди 3 години
А ТИ АКО ПОРАЗСЪДИШ МАЛКО А САМО ДА ПЛЯМ.. Ш А И НЕ Е ЛОШО ИДА ПОЧЕТЕШ... ЦЯ СВТ КАЗВАТ, ЧЕ ИМА СРИВ НА ИКОНОМ. ТИ НЯМА. ДА СИ ЧУЛ НЕЩО ЗА ДЪРЖАВАТА ШВЕЦИЯ ЕИ ТАМ Е ИСТИНАТА. НЕ ЗАТВОРИХА И СА СИ ДОБРЕ. И МЪНГЪРОВ И ОСОБЕНО РАДЕВ,МОЛЕХА ДА НЕ СЕ ЗАТВАРЯМЕ. НЕ БИБИТКО ЗНАЕ НАЙ ДОБРЕ. Я КАЖИ ЗАЩО ПРИ 30 ЗАТВАРЯМЕ А ПРИ 1000 ВСИЧКО РАБОТИ. САМО НЕ МИ ИЗЛИЗАЙ С НОМЕРА: ТОГАВА НЕ ЗНАЕХМЕ НИЩО. ТЕ И ШВЕДИТЕ НЕ ЗНАЕХА АМА ВЗЕХА ТОЧНИТЕ МЕРКИ. ТЕ И МЪНГЪРОВ И РАДЕВ НЕ ЗНАЕХА, НО ДАВАХА ПРАВИЛНИТЕ СЪВЕТИ
166
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако преди 15 дни можехме да запазим поне малките да ходят на училище разделени по-малки групи според възрастта, сега вече е късно!Основните места, където се разпространява заразата се знаят - там, където се струпват много хора нагъсто в затворено пространство.Това са обществения транспорт, училища, заведенията, както и всякакви масови прояви на закрито - спортни, културни, религиозни и т.н.Там задължително трябва да се направи опит да се разредят хората,а не да експериментирате тъпо и упорито
165
0
 
9
 
! Отговори
До214 преди 3 години
Протести има от юли месец,масовото заразяване започна последните десет дни,така че т"ъпите герберски "умозаключения" можеш да ги запазиш за себе си!
164
1
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Споко!На 90% от българите не им пука!Няма страшно!
163
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе всеки ден по 500-600, днес даже 1000 зарзени. Всеки ден заразени от март до сега А болни няма. Никой не познава болен от това. Как става това?
162
6
 
8
 
! Отговори
Фалшива навина преди 3 години
Следя you tube канал на човек в Италия и там рестрикциите са страшни. Хората са подложени буквално на терор за спазване на "мерките" Авторката на канала официално е предупредена от youtube, че ако не се придържа към световните правила наложени кой знае от къде, каналът и ще бъде спрян. Всички мнения, противоречащи на масовите за Ковид се класифицират като фалшиви новини. Единственият начин да ги каже е като ПРЕДВАРИТЕЛНО И ЯСНО ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ КАЗВА ФАЛШИВА НОВИНА.Хитлер нервно пуши в ъгъла...
161
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ни докараха протестърите! Радев трябва да поеме политическа отговорност и да подаде оставка!
160
1
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
България - 6.5 милиона населениеКитай - 1.4 милиарда населениеКак така сме с тенденция до средата на Ноември да ги настигнем по брой заразени? :)
159
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда ББ да затваря нищо, те Европейските държави вече започнаха да не ни допускат.
158
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай ни болни имат ни заразени Япония и Корея също.А са с огромна гъстота на населението особено в градовете.
157
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме Борисов, Вълчев, Кастрева или Стаматов да се изтопосат и да кажат как училищата са най-контролираната среда. Нагъчкани по 25-30 деца 6 часа дневно без маски, после в градски транспорт пак нагъчкани в пикови часове. Хигиенистката забърсва с една кофа целият етаж, но на хартия имат 4 пъти дневно дезинфекция на всички повърхности.Във всички страни,които са отворили училищата положението е едно и също.Следва мощна втора вълна на К19 за съответната страна.България не е изключение.
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето никогда не было, но вот опять.Така казват в Русия относно втората вълна.)))
155
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
новините пак са непълни, но предполагам ще ги точите цял ден. 1. Бюреков е с ковид 2. пак има починала лекарка, само на 5X години.
154
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инетерсното е че от бнт имаше заразен водещ а не затвориха тв канала а ако има зараден работник във фабрика то фабриката се затваря.Щом епидемията е в тв канал чрез които се манипулират хорато то този канал остава назасегнат
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово фирмите спират тестовете на ваксини защото самите ксини нанасят по-сериозни поражения.Примерите са Астра Зенека Модерна и тн.Руснаците и те се покриха уж имаха ваксина а броят на заразените расте.
152
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо България е закупила PCR тестове за ДИАГНОСТИКА НА КОВИД ОЩЕ ПРЕЗ 2018 Защо откривателят на PCR ТЕХНОЛОГИЯТА И лауреат на Нобелова награда за микробиология внезапно умира? Защо нито веднъж не се публикува негово мнения относно обективността на тези"тестове" за откриване на Ковид.Защо Гугъл блокира всички противоположни на таргета мнания, относно Ковид?Защо СВЕТОВНАТА БАНКА се занимава с борба с пандемии Защо СЗО отмени малко преди появата на Ковид критериите за пандемии?
151
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм предполагал че в 2020 науката може да е толкова неадекватна.
150
2
 
3
 
! Отговори
Другарят преди 3 години
Другари, дайте статистика за смъртността-увеличена ли е, по какви причини е била в предни години, сега и т. Н.