Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!

В област Търговище няма недостиг на легла, медицински персонал, консумативи, каза той
Обновена: 17 окт 2020 18:51 | 17 окт 2020 18:32, Анисия Иванова
127
Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!
Снимка: БГНЕС

Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в Търговище министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе в региона по повод на повишената заболеваемост и се запозна на място със състоянието на здравните заведения, обслужващи пациентите с COVID-19 в областта.

В трите болници - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, леглата за пациенти с коронавирус са 94. В момента заетите са 79. В МБАЛ-Търговище сега се лекуват 49 болни, настанени в "Инфекциозно отделение" и във Второ вътрешно отделение. "Има възможност за увеличаване на леглата на първия етаж на болницата с 20 - десет в урологичното отделение, което ще бъде преместено в хирургията, и десет в кожното отделение, което ще се измести в "Очно отделение".

"По десет легла допълнително са разкрити и в здравните заведения в Попово и Омуртаг", каза министърът. По думите му - при увеличаване на натиска и нуждата от болнично лечение могат да бъдат разкрити легла в Първо вътрешно отделение и в детското психиатрично отделение към МБАЛ-Търговище.

"В областта няма недостиг на легла, на медицински персонал, няма недостиг на консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Болницата разполага с достатъчно количество лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти, и нуждите й ще бъдат обезпечени чрез Националния логистичен щаб", бе категоричен министърът, съобщава БТА.

Съобщено бе, че в област Търговище активните случаи при медицинския персонал с положителни тестове са 28. Въпреки това, няма недостиг на кадри. Министърът благодари на лекарите и обясни, че и в момента болен лекар от хемодиализата продължава да консултира пациенти по телефона от болничното легло.

"Българските медици имат нужда от вас. Помогнете им, спазвайки мерките", призова проф. Костадин Ангелов.

 


127
Още от Страната
Helpbook сигнали: Тротоари и детски площадки се превърнаха в паркинги
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
4
 
! Отговори
Абе хора преди 1 седмица
Един гледа кой да оплюе ,друг не вярвал....
АБЕ ХОРА , проявете елементарен инстинкт за самосъхранение. Болниците са почти пълни , шегата свърши...Ако не ти твой близък е в опасност. Хора умират и не чакай да стигне до теб за да разбереш по трудния начин. ПРОСТО НЕКА СЕ ПАЗИМ - ВЗАИМНО. Няма друг начин.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Погубиха народа заради пари - такива като тоя на снимката
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние ги спазваме мерките, а тоя защо е без маска. Единствените които не спазват мерките са щаба НОЩ и здравния министър, Гешев да ги арестува и сложи под карантина в ареста.
102
0
 
3
 
! Отговори
даваш 3 бона преди 1 седмица
Ставам санитар в инфекцията...
101
0
 
0
 
! Отговори
Да се чете преди 1 седмица
Антон Дончев!78
100
0
 
4
 
! Отговори
Отивай преди 1 седмица
Ти да им помагаш. И без това нямаш работа. България-страната на професорите. Кунчев, Мутафчийски... Този също. Дори Вучков беше професор. Но Антон Доев е академик. Защото е написал в"реме разделно". Чудно с каква наука се занимава в БАН. Заради пожизнената пенсия от над 3000 лева месечно е там. И Вежди Рашидов кандидатсва за академик по тази причина.
99
2
 
7
 
! Отговори
Handel преди 1 седмица
Носете маски... казал министърът без да носи маска.
98
2
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 1 седмица
До 87 "ще те скъсам и на СРБ и с хладно оръжие...."

Ще ти затрия семката. Но първо ще гледаш как обслужва арапи за 5 евро.
97
4
 
4
 
! Отговори
Кубрат Тервелов преди 1 седмица
До Анонимен 102

Пиенето на тройно препечена ни е спасило от 5 века. Ако някой не пие не го взимам на сериозно. Ракията, лютеницата и компютърът са изконно български. Също и пирамидите и китайската стена. По бай Тошово време имаше само истинска ракия и сирене за 3 лева. Джендъри, елюменати, искат да ни заробят. По 5 на нож, ура. Солун е наш. Динко брани клета майка България. Русия ще ни спаси, Ванга е казала!!!!!!!1111
Да въстанем сега! За велика България на три морета!!!!!!!!1111111
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кубратe Тервелов,
Пий по-малко, бре, като не можеш да носиш, патриот кръчмарски.
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
спокойно
има чували
и да спите с маски пак няма ефект
ще преживеете тази далавера ковид
няма да уммрети
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко е под контрол.
Ракията с мезето са на масата.
93
1
 
9
 
! Отговори
Аванта преди 1 седмица
Прави ми впечатление, че откачалките преди пишеха до 22:00, но от известно време пишат до 23:00. В Карлуково са им отпуснали един час екстра.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
“ от ядене,кви бузки е надул”

Ял е, даже много е ял, ама не е храна. Питай другарчето му Оскарчо от офталмологията в Александровска. Бая си подругаруваха... и ядоха.
91
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде затваряйте Държавата и викайте генерал Пл ъх да ви лекува с брифинг и коремна хирургия.
90
5
 
8
 
! Отговори
Кубрат Тервелов преди 1 седмица
5 века се борехме срещу рептилите и елюменатите. Сега ли ще им позволим да ни вземат децата еничари? Нас силна майка е родила!!!!11 По 5 на нож! Нашата слава се е носила и се носи даже в космоса и по-далече.
По телевизия 7/8-ми Мангъров каза, че няма вирус!!11. В наше село вирус няма!!!!!11111 Лъжат ни, за да ни заробят и контролират съзнанията!!!!!!11111111111
Бог да пази клета майка България!!!! Амин!!!!!!!1111111
89
1
 
5
 
! Отговори
Билчо Гейтсов преди 1 седмица
До Анонимен 90

Такива като тебе и без това трябва да ги кастрират. Все най-долната тиня най-много се натиска да се размножава и да трови земята с непълноценните си гени.
88
3
 
1
 
! Отговори
като няма проблем преди 1 седмица
Защо от всяка медия 24 часа 7 дни нон стоп само това се говори ......
87
9
 
5
 
! Отговори
Кубрат Тервелов преди 1 седмица
До Анонимен 87

Едно време нямаше българи извън България. Всички бранехме родината с Калашников в ръка. А предателите ги пращахме в Белене. С ваксините искат да ни чипират децата, за да ги следят и развращават. Ще го позволим ли???// Гришо е рептил, Джорджано е елюментат!!!!111 Не са ходили в казарма!!11
Да живее България. Сърбите ни взеха Белград, Охрид и сливовицата!!11 Сърбите по 5 на нож. Бог да пази България!!!!!11111
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знаете ли ,че ако ликвидрате главите на децата на Костадин,КОСТАДИН ЩЕ ГО Е СТРАХ ЗА ЖАЛКИЯ СИ ЖИВОТ ДА КАСТРИРА ВАШИТЕ ДЕЦА