Ученик от математическата гимназия в Казанлък е с COVID-19

Детето е в добро състояние и е на домашно лечение
Обновена: 18 окт 2020 08:12 | 18 окт 2020 08:08, Ния Христова
8
Ученик от математическата гимназия в Казанлък е с COVID-19
Снимка: Pixabay
Сред новозаразените с коронавирус в област Стара Загора е и ученик от 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. Състоянието му е добро и е поставен на домашно лечение. Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция - Стара Загора, цитирани от "Фокус".
 
Цялата паралелка е поставена под карантина, а в гимназията се извършва цялостна дезенфекция. 
 
От РЗИ отбелязват, че през последните две седмици вируса се разпространява дифузно. На това се дължи и увеличения брой на заразените в област Стара Загора. Тенденцията за нарастване на заразените с COVID-19 или други респираторни заболявания се дължи на настъпилия есенно-зимен сезон и контакта между хората в затворени помещения. Повишил се е и броят на изследванията с PCR тестове в лицензираните медико-диагностини лаборатории.
 
От РЗИ - Стара Загора призовават хората да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки, лична хигиена и социална дистанция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да се съобщава за всеки заразен поотделно ?Голяма глупост.Общият брой заразени по области е достатъчен. Може и по възраст.Но поединично е излишно.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме Вълчев, Кастрева или Стаматов да се изтопосат и да кажат как училищата са най-контролираната среда. Нагъчкани по 25-30 деца 6 часа дневно, после в градски транспорт пак нагъчкани в пикови часове. Хигиенистката забърсва с една кофа целият етаж, но на хартия имат 4 пъти дневно дезинфекция на всички повърхности.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, как четири хигиенистки извършват пълна дезинфекция на всички повърхности в доста голямо училище за ден. Да не би забърсването на пода с по-една кофа на етаж да го водят дезинфекция?
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъе сега всяка настинка ще я пишат коронавирус и ще викат голям пик има
4
5
 
2
 
! Отговори
.. преди 3 години
До АнонименТо си пише, детето си е добре... само такива като теб не са добре, но не с друго, а с главите!Предлагаш да ги заключим децата и да ги оставим на хляб и вода ли? Или може би да ги застреляме направо, да не се мъчат...Живота продължава...
3
7
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
А друг ученик има шарка. Е, и?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩо бе , нали няма вирус , нали правителството лъже ...Не може да ви се угоди на вас , неадекватите ...
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, сега това момче може да умре заради пълната безотговорност на борисов