Какво показа разследването на смъртта на студент с COVID-19?

Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев загуби битката с вируса
19 окт 2020 10:05, Ния Христова
35
Какво показа разследването на смъртта на студент с COVID-19?
Снимка: Pixabay
Медицинският доклад по казуса със смъртта на абитуриент с COVID-19 в болница във Велико Търново показа, че не е допусната лекарска грешка.
 
Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев загуби битката с вируса и стана най-младата жертва на коронавируса у нас. Баща му обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му. 
 
Проверката в болницата обаче доказва, че грешки в лечението няма, посочени бяха само административни нарушения, предаде Нова ТВ.
 
Бащата на Христо сподели, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая. Той е категоричен, че никой не е давал разрешение за прилагането на експериментално лечение. Добавя, че според документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента.
 
"Когато истината се изяснява винаги има поне две страни. Когато фактите и истината се появят наяве е нормално да има несъгласие при една от страните. В случая обаче границата на нормалното е премината", казва директорът на МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" д-р Стефан Филев.
 
Д-р Филев изтъкна, че още преди да започне разследването е била стартирана медийна атака и манипулативни твърдения спрямо болницата и професионалистите, които работят там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално погледнато, никой не е умрял от автомобилна катастрофа, а от различни други причини - кръвозагуба, травма. Извод, автомобилните катастрофи са напълно безопасни и не е нужно да се слага колан, да се кара с разумна скорост.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Некъф"Защо не се прави аутопсия на уж умрелите от корона вирус!?Защото ще се разбере, че не умират от корона вируса, а от усложнения на хронични болести за които даже и не са предполагали приживе починалите! "А защо не се прави аутопсия на умрелите с прерязено гърло? Ако се направи ще се разбере, че са умрели не от прерязването, а от кръвозагуба.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До autopsiq 5Короната причинява специфични щети на белите дробове. Ако такива няма тогава смъртта няма нищо общо с короната.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"поред документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента."Това е в състояние да убие понякога и здрав човек.
11
3
 
6
 
! Отговори
един от навалицата преди 3 години
До Некъф: Баща му изрично е отказал аутопсия след смъртта. Такава вече е направена след ексхумация по настояване на баща му.
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Ставри, а тези, които знаят ме няма корона, но казват че има, са директно за въжето. Рано или късно истината ще излезе наяве и тогава уличните стълбоне няма да стигнат
9
6
 
16
 
! Отговори
експерт преди 3 години
Е чи той кво очакваше? Един лекар никога няма да оплюе друг лекар! Факт е че лекарите в БГ на 95% са пълни некадърници и наглеци, държат се надменно и се мислят за голяма работа.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще лекуваш някого с "30-40" медикамента, в рамките на седмица? И за какво, какви резултати може да получиш, било то експериментални или практически? Звучи като голяма лъжа и измислица.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарван гарвану око не вади.
6
20
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Всеки твърдящ че има коронавирус е престъпник и мястото му е в затвора. Само не зная дали затворническата ни система няма да се претовари ако изведнъж бъдат осъдени и въдворени всички престъпници.
5
5
 
18
 
! Отговори
autopsiq преди 3 години
Много ясно, че хората винаги умират от някакви усложнения. Вирусите предизвикват отказване на различни органи и човек умира от други причини, но не значи, че тези причини нямат нищо общо с вируса. По тая логика като пиеш отрова, която те задушава също не умираш от отровата, а от задушаване...или ако вземеш такава, която предизвиква инфаркт ще кажеш, че си починал от сърдечно-съдово заболяване, а не от отровата?Абе мислете малко...
4
9
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ти какво очакваш да открие доктора при аутопсията на починал от Ковид? Като еазреже трупа да излезе един триглав змей с 3 корони на главите си може би?
3
12
 
4
 
! Отговори
Що бе що?? преди 3 години
Баща ли си му ??? Какво чакаш ???? Заминавай да ги трепеш тез *** на ред
2
13
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Защо не се прави аутопсия на уж умрелите от корона вирус!?Защото ще се разбере, че не умират от корона вируса, а от усложнения на хронични болести за които даже и не са предполагали приживе починалите!
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утрепаха момчето тия садисти.