Автоинструктори - готови за нов протест

НАП смята, че има укрити данъци
20 окт 2020 20:37, Петя Славова
6
Автоинструктори - готови за нов протест
Снимка: БГНЕС

Автоинструктори от цялата страна подготвят нов протест. Част от бранша се обявява против проекта на наредба с промени в обучението на водачите. На този фон по данни на НАП учебни центрове са укрили данъци в размер на близо 900 000 лева, съобщава Нова тв.

Основите предложения в новата наредба са учебните автомобили да са собственост на школите, а всички преподаватели да са на трудов договор. От транспортното министерство днес опитаха да влязат в диалог с автоинструкторите, за да обсъдят заедно готвените промени. От брашна отказаха разговор.

"Отдавна няма диалог. Така наречената проектонаредба да бъде свалена, да се предизвика нов форум, да участва активно бранша и да бъде изготвена нова наредба", поиска Стефан Малковски, председател на Националния автоинструкторски съюз.

Още по темата

Ако това не се случи, част от бранша дава заявка за повторен протест. "Протестът ще бъде в други ден, 22 октомври, ако не се разберем с министъра. Имаме покана, ако не се разберем, правим протест. Ако ли не, на всеки 10 дни правим протест", закани се Малковски.

От транспортното министерство нямат намерение да отменят предложенията си. "Вижте как се поставя като ултиматум - ще изляза след 10 дни. Всеки има право да протестира, ние знаем, че вървим в правилната посока, разберете. Не може да убиваме млади хора на пътя”, коментира Ангел Попов, заместник-министър на транспорта. "Не може да има автошкола, в която собственикът на автошколата има 5 автомобила лични и ги е дал на себе си под наем за 2 лева", заяви още Попов.

Стигна се и до задочен спор за това дали автоинструкторите искат да се подобри обучението.

"Няма конкретно предложение за промяната или за корекцията на това, което ние сме предложили", каза Попов.

В спора задочно се намесиха и данъчните. Те, заедно с  полицията и автомобилна администрация са засекли автошколи, които са укрили данъци в размер на 870 000 лева тази година.

 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автокилърите не искат да излязат на светло.
Лош ЕС,лош.
4
1
 
1
 
! Отговори
Друг факт преди 1 месец
Какво са виновни инструкторите. Коато проподава зле, курсиситите ще се проварлят на изпита.
Нали държавата води изпита и котролира. От нея зависи дали някой ще вземе книжка или не. Държавата дава книжките. Търсете проблема там.
3
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
В основата на проблема с лошото обучение са изпитите!Корупцията ги е разяла тотално-пускат се неграмотни хора,а се късат такива,които не са платили!Ако изпитите бяха нормални,фалшивите школи щяха да отпаднат от само себе си!Впрочем,обучението в автошкола няма нужда да е задължително за явяване на изпит!Значителна част от хората са по-интелигентни от обучаващите и самите катаджии.А има и такива,дето 10 курса няма да помогнат.Имам съученици инструктори дето едвам завършиха средно(единия повтаря 5-
2
0
 
4
 
! Отговори
Айде бе преди 1 месец
Протест на сивия сектор е колкото наглост, толкова и бездържавност. Произвеждате убийци по пътищата бе, ***. Засрамете се - не ми протестирайте.
1
0
 
6
 
! Отговори
Защо има неграмотни преди 1 месец
шофьори-?Как човек от "етноса",който с труд говори(а камо ли да пише)български,
успява да получи свидетелство за правоуправление?Компенсирал е дефицита в
образованието си с излишък от средства за курса на обучение(разбирай инструктора)?
Само че тези средства няма как да бъдат отчетени за държавата-хем корупция,хем
данъчни престъпления.Е,сигурно има и някой почтен инструктор,на когото се
извинявам за общия знаменател.