Тонове мъртва риба изплува в реката в Златарица

Жителите на протест, подозират мандра за бедствието
26
Тонове мъртва риба изплува в реката в Златарица
Снимка: БГНЕС

Жители на Златарица сигнализират, че водата в реката, която преминава през града им, е замърсена. Открити са тонове мъртва риба, съобщи БНТ.

Според тях причината затова е нерегламентирано изхвърляне на отпадни води от мандрата в град Елена. Жителите се събраха тази сутрин, за да изразят недоволството си.

В Затарица няма пречиствателна станция, по думите на протестиращите и проблемът е от години. Па време на протеста тази сутрин гражданите обясниха, че настоват за чиста вода. Те са на мнение, че чистата вода ще привлече повече туристи в Златарица.

По бреговете на р. Златаришка само за 1 месец два пъти изпулва мъртва риба, оплакаха се протестиращи. Има и силна миризма, идваща от реката. Като причина за това хората посочват промишленото замърсяване от мандрата в Елена. Според тях от там се изпускат нерегламентирано суровини.

Управителят на предприятието Стефан Васлев заяви, че не мисли, че проблемът е при тях. В момента правят промени, така че да се увелии капацитетът на пречиствателната станция на мандрата, обясни той.

Екип от експерти еколози е установил, че няма химическо замърсяване на реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари