Спазват ли нощните заведения ограниченията във вечерния час у нас?

Контролните органи обещават да следят изпълнява ли се заповедта
Обновена: 31 окт 2020 18:26 | 31 окт 2020 18:15, Петя Славова
44

От 1 ноември заведенията в столицата ще трябва да затварят врати най-късно половин час преди полунощ. По-строгата мярка бе наложена заради установени нарушения на забраната за работа на нощните заведения. Но наша проверка в Студентски град показа, че те продължават работа и след полунощ.

Петък вечер. 23.00 часа. Студентски град. В сила е заповед, според която нощните заведения да не работят - но това не е така.

Екипът на Bulgaria ON AIR успя да влезе в заведението малко след 23:30. Но бяхме предупредени от персонала да не снимаме с личните си телефони и зорко бяхме следени затова. Минути след полунощ подадохме сигнал на 112, но така и никой не се отзова.

От четвъртък е в сила новата заповед, с която всички нощни заведения на закрито трябваше да затворят врати, но се оказа, че правилата за някои не важат и това наложи налагането на още по-строга мярка- вечерен час за всички заведения в столицата - 23.30.

"При проверка, която СДВР са направили в затворени нощни заведения, т.е. нощни заведения, които трябва да са затворени са установени нарушения", подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Ние няма да загинем без музика. Аз не съм застанал да защитавам изпълнители - поп фолк или поп певци или който и да е, аз защитавам абсолютно всички, които работят в този бранш. Те по някакъв начин трябва да оцелеят", казва певецът Люси Иларионов.

Контролните органи обясняват, че стриктно ще се следи изпълнява ли се заповедта за работата на нощните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Емилия Попова преди 3 години
Как се постъпва, ако апартамент в жилище, тиховълком става нощно заведение за шумни празненства, на хора, които нямат нито срам, нито респект към останалите хора и към униформените, които идват по сигнал, пишат им някакви предупреждения, връчват ги на онзи, който има смелостта да говори с полицаите и веднага след като си отидат, джумбушите продължават със същата сила? Оставаме настрана пандемията и опасността от внасяне и разпространение на вируса.
41
0
 
0
 
! Отговори
Емилия Попова преди 3 години
Живея в малка кооперация. Собственичката на апартамента под моя, го отдава под наем на хора, които нито се знае колко са, защото в домовата книга се е вписало само едно момче, нито желаят да се съобразават с каквито и да било правила за обитаване на жилище. По няколко пъти в седмицата, превръщат апартамента в нощно заведение с много хора, които провеждат доста шумни забабвления. Пият, мъже пеят тропат и се надвикват, девойки пищят и лишават съседите от правото да спят през нощта.
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нощните заведения трябва да се затворят а не да имат вечерен час
39
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Какво спазвате българина нищо не спазва и е тарикат но когато излезе на вън гледа като мишле
38
6
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Оставете младите на мира ей, зомбита. Млади са, имунитета им е силен, няма и да усетят ковида. Сега им е време да живеят, да лудеят да се женят. Вие се запасете с продукти и се заключвайте дома!
37
2
 
2
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Във уж велика пандеми,смъртоносна и прочие е рестъпление да има отворени нощни заведения които не подлежат на контрол,нали някой не симисли ,че на дансинга и на масите стоят с маски,или пък ,че се спазва дистанция от маса до маса,или пък се редят на метер един от друг на опашка за ***,или пък дамите срещу заплащане са тествани за корона,пълна пародия на корона вирус,избирателните мерки го доказват
36
2
 
2
 
! Отговори
до 31. 33 и 34 преди 3 години
хора вие наред ли сте изобщо? в нито един град или регион няма ръст на смъртността като бройка, дори и в най засегнатите градове. В Италия от Януари до Май, броят на хората умрели от инфаркт е с 40% по нисък от всяка преходна година?! И защо? Защото някой умира от инфаркт а го пишат корона само защото е имал вируса. и 1 мил. нищо не е. Годишно в световен мащаб умират около 140 милиона! И?
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНОк, ясно е, че Китай е виновен. И какво правим, като Китай е виновен? Как ще оправим нещата?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 26Всичко добре го казваш, но не е оферта да чакаш за линейка 2 дни.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 26 2ра частМеко казано, не си много умен.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не го спазват.
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И какво като станат 5000? Заслужава ли си заради това да се прецака цялата световна икономика" Теб ако ти лопа дъската,което е очевидно, не всички са такива като теб. Жертвите по света са над 1 млн., икономиката е важна,но след здравето на хората.
30
4
 
4
 
! Отговори
до 26 2ра част преди 3 години
За радост в Испания Италия и Франция, както и балканските държави хората не са толкова *** овце като в северните държави, че яко се надяваме на тях да се промени нещо, целия си живот в карантини ще го изкараме
29
12
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
И какво като станат 5000? Заслужава ли си заради това да се прецака цялата световна икономика и десетки милиони да останат без работа??? Поне да беше болест с висока смъртност, а то и това не е!! Сериозно ли мислиш че досега само 40 мил са го имали? Реалните числа са 5-7Х по големи, демек! 0.004% смъртност.... брееее колко много, това ще продължи докато хората не излязат на улицата
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да си играете на ела си-дойди си,време е за пълно затваряне на всички кръчми и чалготеки!
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията се тарикатят- няма лошо. Чудно ми е, обаче, колко *** и безотговорен трябва да си да ходиш по барове и дискотеки по цяла нощ?! Всъщност, ясно ми е колко. После същите тия реват колко малко пари взимали. Ами, парите са според интелекта. Толкоз.
26
6
 
14
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Смъртните случаи в БГ ще станат 5000, МИНИМУМ!Бай *** Конспиратора ще изтрепе хиляди свои сънародници с простотията си.Доцент Мангалов + Бай *** = ВНЛ
25
1
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До Тежък Побой с Гаври"претекст Тълковен речникм., само ед. Несъществена, маловажна причина, която служи за оправдание на нещо; повод. Под претекст. Търся претекст."
24
3
 
0
 
! Отговори
Тежък Побой с Гаври преди 3 години
До Ами...Какво значи "претекст" бе Глупи?
23
9
 
9
 
! Отговори
Червено Кръгче преди 3 години
Много е "достойно" да седиш в храсталаците и да снимаш мирни граждани от 43 метра разстояние, все едно си някой столкър или сексуален насилник, а после да ги качваш оградени в червено кръгче.Тва е същото, като в Сигнално Жълто едно време, само че по-лошо. Сигнално Жълто поне не се криеха по храсталаците.111-то място ви е много на вас. Твърде много. Трябва да слезете още надолу.