5 екипа на Спешна помощ в Бургаско, а повикванията за денонощие - 100

Болници отказват да хоспитализират пациенти без PCR тест
2 ное 2020 21:15, Анисия Иванова
18

Двата буферни медицински центъра в Бургас работят, но хаосът продължава. Пациентите чакат в линейките, а екипите на Спешна помощ изнемогват.

"Хаос е! Час и половина съм била в изолатора на "Дева Мария" с двама пациенти, суспектни за Ковид. Трябваше да изчакат в линейката час и половина да им направят бързи антигени тестове", каза фелдшерът в ЦСМП-Бургас Стиляна Калоянова.

Екипите на Спешна помощ са само 5 за цялата област. Повикванията за денонощие са 100. Повечето са свързани с Ковид.  "Нямам данни да чакат пациенти по линейките, това най-отговорно го казвам", категоричен бе зам.-началникът на ЦСМП-Бургас д-р Димитър Желязков.

"Ако приемем, че всички пациенти с положителен PCR да ги наредим един до друг, ние повече от 12 човека няма как да приемем. Не виждам при този голям натиск да не чакат хората в линейките, ние няма къде да ги сложим да чакат", коментира началникът на Спешното отделение към УМБАЛ-Бургас д-р Здравка Инджова.

Оказва се, че някои болници отказват да хоспитализират пациенти без PCR тест. Последният случай е от събота.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
имаха цяло лято да се подготвят! .... и кво направиха? НИЩОне остваква, в затвора всички!
13
0
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Кико когато си карантиниран вкъщи и ти се влоши състоянието за какъв личен лекар ми говориш?
12
4
 
1
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Да идеш на личен лекър бе Зоро, да те прегледа и да те прати на специалист - ако си болен от Ебола или Малария това ще стане. А сега ако си с температура викаш линейка - и някой с инфаркт или инсулт през това време ще пукне заради теб.
11
3
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Баче Кире, ако не на бърза помощ на кой да звънят? На теб или на Обреден дом.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор днес показа как се сваля 40 градусова температура. Легна като мюсюлманин за молитва и започна да кашля в ефир.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баче Кикотака е, в момента личните лекари не приемат хора с температура и кашлица, и това доживяхме, миналата седмица детето се разкашляло и вдигна лека температура, жената звъни на джипито, а той го неще, по телефона ни вика водете го на ПЦР тест или бърза помощ да го карат в болница, лудница, побъркаха народа, ама как ще викам бърза помощ за лека температура и кашлица, това джипи за какво е ? ми сега започва сезонна на настинките, хремата и грипа, така ли ще я караме цела зима.
8
0
 
6
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Да викаш бърза помощ за коронавирус е мало умно - не знам кой го е измисли, но е кръгъл *** от.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 повиквания/ 24 часа в денонощие = 4 за час.5 екипа/ 4 повиквания за час = 1,2 часа/72 минути/ средно за екип на повиквание.И в кое по дяволите е проблема ? даваме 5 млрд. на година за здраве, и какво получавамеЦИРКАДЖИИ, взимайте си системата и ни връщайте здравните осигуровки
6
2
 
1
 
! Отговори
Бетер чанс преди 3 години
Бачкаторе пий по една-две чаши вино на ден, червено за предпочитане и отлежало в дъбови бъчви, и ще доживееш прилична старост.
5
0
 
11
 
! Отговори
Бачкатор преди 3 години
Спирам да плащам всякакви осигуровки - видно няма никакъв смисъл - ако се наложи да чакам бърза помощ по-добре да звъня на катафалка. За пенсия пък е пределно ясно - няма да се доживее
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е толкова страшен този Ковид-19, защо тогава не пръскат по-пътищата с белини или друг вид дезинфектант, нали е много вреден? И другата голяма глупост на открито с маска, на закрито без маска.Тези наши политици да не са изкукуригали вече, с тези им действия май ще излезе, че да.
3
4
 
8
 
! Отговори
Танер преди 3 години
Избухна и при нас в Лудогорието. В детската градина. Навсякъде е. Поразява 2-*** от 10 заразени. Останалите 8 са здрави и го пренасят. Коварен вирус. От 10 заразени или двама са възрастни, или млади по дебели или диабет или високо кръвно. Всичко със заболявания, или на възраст да се пази. Млади и здрави също не са застраховани. Не слушайте онова кекеме - пелтек от ромски произход търсещ слава - Мангъров.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е с хипохондрияци в бегето. Масовата психоза дава видими резултати. Не дай си боже да ти трябва линейка заради злополука или друг спешен случай. Всичео е блокорано от вманячени ковид зомбита.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, да. Хаос е!Колкото по-прос народа, толкова по-голяма безредица и безхаберие царят.