81-годишен инфекционист лекува болни с COVID в Дупница

Д-р Мария Богоева всеки ден влиза в отделението
Обновена: 4 ное 2020 14:36 | 4 ное 2020 14:32, Петя Славова
16
81-годишен инфекционист лекува болни с COVID в Дупница
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години. Д-р Мария Богоева е жената, на която всички в града се възхищават, защото въпреки възрастта си, всеки ден влиза в COVID-отделението, за да лекува пациенти.    

Още по темата

"Доволна съм, че съм здрава и мога да помагам. Не ми тежат годините, не се чувствам на 81. Щяха да затворят отделението и, за да спася болницата, дойдох да работя", сподели пред Нова тв инфекционистът.

Сега д-р Богоева и останалите лекари са голямата надежда на Дупница. "Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени", споделя медикът.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат. И д-р Богоева на практика в момента е незаменима.

В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите. "Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави", смята лекарката.

Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея, защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който остава невъзнаграден.

В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух, казва още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тази жена, явно има призвание да бъде лекар, защото обича хората и иска да им помага! Позор и срам е 30 годишното управление на тази държава, която ни остави без медицински работници, напротив направи всичко възможно да ги изгони и поругае.Няма какво да се чудим защо смъртността е толкова висока, не вирусът е виновен , а провалената здравна система!!!!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров дали помага и той,или е в канцеларията си?
9
3
 
14
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Ето тази жена е типичен продукт на комунистическа/социялистическа България .....Отива да помага на болните...- не за пари - не за власт- не за насладаА просто защото г-жа д-р Богоева е отговорна и дисциплинирана !на такива жени в Европа паметници вдигат...и се дават за пример на поколения наред !
8
0
 
17
 
! Отговори
И Заушка да е... преди 3 години
Единственият инфекционист в Дупнишката болница на 81г.Боже ,божеее после обвинявайте Ковид,Холера и чумата ако щете.То просто няма никакви лекари.
7
2
 
17
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Хубавото, че жената е професионалист и възпитана в друго време, не вярвам да играе кючек с пациентите, а ще си гледа работата
6
1
 
24
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ти да не мислиш, че имаме други лекари? Само над 60 годишни останаха. Другите ги изгонихте
5
1
 
24
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Браво на тази истинска българка! Моля се само да е здрава! Не искам да чета как и нея сме я изгубили с Ковид и придружаващи заболявания като инфаркт и инсулт. Дано да има силу и да издържи на всичко в това отделение.
4
1
 
22
 
! Отговори
Тази жена преди 3 години
Е расла и възпитавана в други времена
3
0
 
36
 
! Отговори
Поклон! преди 3 години
Просто поклон за такива хора! Те ни връщат вярата в активното добро!Де жива и здрава тази светла жена!
2
1
 
33
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Браво - ето една докторка, която се е клела с чисто сърце пред Хипократ.Да е жива, здрава и щастлива още много лета.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие ги биете и псувате....