Реорганизация: В големите болници по 200 легла за болни с коронавирус

Според здравния министър всички били в готовност
Обновена: 4 ное 2020 13:17 | 4 ное 2020 13:17, Петя Славова
177
Реорганизация: В големите болници по 200 легла за болни с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Все повече пациенти с коронавирус остават без болнично лечение, а линейки ги прехвърлят от болница в болница, където все няма места. Това пишат разтревожени хора в социалните мрежи.

"В  този момент е изключително важно да осигурим легла за всеки български гражданин, който има нужда от болнично лечение. Трябва да се действа бързо и решително. Ето защо още днес здравният министър ще издаде нова заповед за обособяването на части от болници, които да са специализирани само за лечение на COVID-19. Това написа на страницата си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

Той поиска нова реорганизация в големите болници като там трябва да бъдат разкрити по 200 легла. В онлайн среща с други министри, Марияна Николова обясни, че хотелите ще осигурят легла при нужда, като такива ще има в цялата страна. Все още, обаче не става ясен въпроса как те ще бъдат използвани, ще има ли лекари там и медицинско оборудване.

Според министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, болниците били в готовност. Той поясни, че всички директори на болници били на среща с него, за да обсъдят новата заповед за обособяване на лечебни заведения само за COVID и за реорганизирането на големите болници.

Ситуацията с коронавируса в страната се усложнява. Млади хора без придружаващи заболявания изгубиха живота си. Други починаха пред болнични заведения без възможност да бъдат приети. Повечето болници вече не могат да приемат пациенти. Има недостиг и на медицински екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пожарникар ще бори вируса със заповеди?!!!Полей го и с маркуча! Може да има по-добър ефект.
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените мерки които взема толупа е разкриване на болнични легла на които болните ще се самолекуват.
110
1
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Пълни бездарници са Борисов и ентия здравен министър. Кой ще обслужва тия измислени легла? Сигурно калинките от ГЕРБ и лъже патриотите. За такива трябва съд и затвор.
109
5
 
0
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
Нинова как е ?? Това пишете че хората мислят за нея!! Системи? От скъпото лекарство има ли за нея? Спадна ли температурата, супичка яде ли????
108
3
 
3
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Че лекар не получава по малка заплата от работник е факт само медицинските сестри са зле в болниците те получават малко да иначе лекарите не са толкова зле колкото се изкарват за жалост се разби и здравната система която имахме като всичко
107
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените се радват на нещастието на българите.Нали нЕма вирОз червени кратуни.
106
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майките още ли държат да уб ив ат системата с кресливите си ,,протести,,
105
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърът ще поеме хотелите.Чайчета и ще ги пият по пижамкиДа не пропуснат и по 200 лв на визита да си приготвят
104
3
 
7
 
! Отговори
мхм преди 3 години
в готовност от 8 месеца, а вече 10 млади човека умряха на място.. без да ги приемат
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами отровните вече се поосвободиха и трябва да поемат палатките на Триъгълника на власттаСписъците са при полицаите.
102
4
 
6
 
! Отговори
АБЕ , СПОКО ,БЕ.... преди 3 години
ИМА МЕСТА И ПО ХОТЕЛИТЕ ЗА БОЛНИ ОТ К-19..ОСИГУРЕНИ СА ВЕЧЕ!СЪЩО , КАТО ПО КОНГРЕСИТЕ ПРИ ТАТОВО ВРЕМЕ.ЛУКС БАКЕ....И ПОСЛЕ НА КОНГРЕСА ПРИ ТАТО!ГОВОРИ СЕ , ЧЕ КРУШОВИЦАТА ШЕ Я МЕСТЯТ ОТ ВМА...У ХОТЕЛ "ШИПКА"!ПАЗЕЛИ МЯСТО И ЗА ПРЕЗИДЕНТА --АМА ДАЛИ Е У ХОТЕЛА ИЛИ НА ВЪРХА...НЕ КАЗВАТ!БИЛО ПАРТИЙНА ТАЙНА!!!
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Легла може и да осигуряват колкото да лежи болния народ,но кой ще го лекува като си трябват специалисти най-малко интернисти.За това мълчат щото или са на по- 50-60 години вече,или в чужбина.А народа чак ще разбере тази тежка и отговорна професия колко струва и защо преди избори трябва да се мисли или да се пита някой по- умен.Не може и го няма никъде лекар да получава по- малка заплата от един работник със средно.
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Шуменска област има само една болница за каовд, това е МБАЛ, сега заетите легла с ковидболни са към 200. Софиянци би трябвали да имат поне 20 такива болници, за да се равняват по професионализъм с дълбоката провинция. Професионализмът в медицината не е единствено да правиш виртуозни операции на силно платежоспособни или вип пациенти.
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте и място за кючек да оставите между леглата, да не ги сгъчквате много.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказване на Брюно льо Мер финансов министър на Франция през пролетта на 2020 година!"Ние сме във война,ако се наложи сме готови да вземем по решителни мерки,ще използваме и национализация ако е необходимо в защита на големите компании е страната"Та Боце,при нас вече се Налага,и тъй като нямаме Големи Родни Компании които да защитаваме,можем поне временно да национализираме частните болници и да осигурим що годе адекватно лечение на населението на България в създалата се ситуация!
97
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупе,заем изтегли пари имаш,легла ще намериш,апаратура ще купиш,консумативи и лекарства ще осигуриш,ама виж как ще накараш тия печалбари от Частният сектор да се включат в тая криза незнам! Просто трябва да режеш до кокал друго спасение няма,ако се наложи даже и временна национализация на Частните Болници!
96
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кревати и болници има колко искаш но доктори и сестри да лекуват няма.
95
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бойко казва много неща - повечето от тях никога не се случват и/или не отговарят на истината.
94
3
 
6
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Хан Бойко,каза...
93
1
 
6
 
! Отговори
Така преди 3 години
Затваряй!