Реорганизация: В големите болници по 200 легла за болни с коронавирус

Според здравния министър всички били в готовност
Обновена: 4 ное 2020 13:17 | 4 ное 2020 13:17, Петя Славова
177
Реорганизация: В големите болници по 200 легла за болни с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Все повече пациенти с коронавирус остават без болнично лечение, а линейки ги прехвърлят от болница в болница, където все няма места. Това пишат разтревожени хора в социалните мрежи.

"В  този момент е изключително важно да осигурим легла за всеки български гражданин, който има нужда от болнично лечение. Трябва да се действа бързо и решително. Ето защо още днес здравният министър ще издаде нова заповед за обособяването на части от болници, които да са специализирани само за лечение на COVID-19. Това написа на страницата си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

Той поиска нова реорганизация в големите болници като там трябва да бъдат разкрити по 200 легла. В онлайн среща с други министри, Марияна Николова обясни, че хотелите ще осигурят легла при нужда, като такива ще има в цялата страна. Все още, обаче не става ясен въпроса как те ще бъдат използвани, ще има ли лекари там и медицинско оборудване.

Според министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, болниците били в готовност. Той поясни, че всички директори на болници били на среща с него, за да обсъдят новата заповед за обособяване на лечебни заведения само за COVID и за реорганизирането на големите болници.

Ситуацията с коронавируса в страната се усложнява. Млади хора без придружаващи заболявания изгубиха живота си. Други починаха пред болнични заведения без възможност да бъдат приети. Повечето болници вече не могат да приемат пациенти. Има недостиг и на медицински екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шушумиго,да не .супиме държаватата затова се водеше по акълите на мазния Али и Мангъров,да се харесаш на протестъритесега ще стигнем и до лазарети а кой ще лекува там Свети Дух може ви?!Борисов през цялото беше на принципа ДА НЕ СТРОШИМ НА АЛИБЕГОВ И МАНГЪРА ХАТЪРА!По темата за македонцитеслед вчерашните изказвания на Екатерина Зхариева,Каракачанов,дори противния ми Радев единствен тая шушумига говореше за някакви формулировки с помоща на Меркел!Бунак,опичай си акъла ей миролюбец!
91
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До толкоз е просто беКак така ВМА ще я правиш саво за болни с КОВИД, колега?! Това е сега Правителствена болница! Къде ще се лекуват министри, дупетати.....!?
90
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
чилищата са развъдника на ковид.Децата не спазват никакви мерки,няма маски няма дезинфикция.Нашите тинейджъри са най-разюзданите в света.Идете пред което и да било училище в голямото междучасие и ще ги видите пред повилионите за закуски-без маски,бутат се и блъскат като луди.Те обикновено не боледуват и поради това са още по-опасни,без да знаят че са вирусоносители заразяват наред.
89
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Той поиска нова реорганизация в големите болници".И това ако не е паника какво ли ще е като се паникьоса!?
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, боже прости им на комунистите
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво
86
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не можеше ли вместо инспекции по поляни и селски пътченца да се инспектират болниците за готовност? Можеше ако се мислеше за хората а не за имидж и забавяне на края.
85
5
 
12
 
! Отговори
Мангъродите реват преди 3 години
Спокойно, covid-легла има - 100 000 души могат да легнат на all inclusive на Слънчака и Златните. Ще им спасите сезона чалгопитеци - дай ви на вас да се гъчкате без маски по купони, мачове и протести. Цяло лято ви разправяха: дистанция, хигиена, маски, ама вие - не,... президента-мангъроид каза да не се страхуваме! Хак да ви е! Бива да намалеят малко пpocтите хора в тази държава!
84
1
 
4
 
! Отговори
L. преди 3 години
Препращайте в новата болница в Ямбол. Там едни 10 милиона тръгнаха "още утре" преди време - сигурно ще да са пристигнали.
83
3
 
8
 
! Отговори
толкоз е просто бе преди 3 години
Бойко ,правиш 5 болници само ковид - вма, александровска,пирогов,окръжна и исул.Другите Св Екатерина инфаркти и инсулти, Иван рилски неврология и хирургия , Майчин дом гинекология и родилки и Всички частни Участват интензивно инак нема дог с нзок.
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вместо да спрат заразяването от училищата, като ги затворят, те ще ми откриват легла в хотели, за заразените от учениците.Да не стигнем пак до народен съд.
81
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското здравеопазване:1-Шепа червени олигарси които владеят частните болници,имат силно лоби в НЗОК,държат разпространението на лекарства и консумативи и седят на входа и на изхода на всичко! 2-Десетина лекари мулти милионери! 3-Пет процента от заетите в здравеопазването получават прилични доходи,между 5000-10000 хиляди лева на месец! 4-Всички останали мизерстват с 1000-2000 лева доход! Тежко ни с тая"структура"в здравеопазването в създалата се кризисна ситуация!
80
11
 
9
 
! Отговори
Сеещия зараза преди 3 години
Няма здравна система, която да издържи на пpocT народ, насъскван от пpocT Фигурант да не носят маски, да се събират и да крещят по протести, Фигурант даващ личен пример, как да не се спазва карантина след контакт с болен от covid и как се организира военно учение при препоръка от Щаба, да не се провежда. Резултат - 150 заразени военослужещи.Наглият сеещ зараза,сега обвинява други! Днес по улиците и откритите кафенета не видях никой уплашен от covid, т.е. да носи маска профилактично!?
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Нека усвояването на пари по пътека от Здравната каса за Ковид от мутренските хотели започне сега.Барманите и сервитьорите ли ще са докторите?"О, да! Ще лекуват с евтин алкохол менте и пропаднали сервитьорки златотърсачки. Ще има и едни фелдшери с яки вратове да пазят пациентите да не избягат преди да са платили.
78
1
 
2
 
! Отговори
хахахаха до 78 преди 3 години
алооо по-полека. има официална статистика! погледни и тогава плямпай. нашата частна болница никой не е върнат! имам пациент върнат от 5 (пет) държавни болници! 4 от които от София.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека усвояването на пари по пътека от Здравната каса за Ковид от мутренските хотели започне сега.Барманите и сервитьорите ли ще са докторите?
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ндявайте се нещо да се промени, все пак надеждата крепи човека :)) Какво стана с догановите сараи, или както обикновено се замете под килима :)))
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Майка"Ама какво правихте седем месеца ? Как се подготвихте за втората вълна ?Къде са ви полевите болници ..къде са ви леглата ?"На курорта са леглата, как къде са? Цяло лято там легла разкриваха. Някой да е чул нещо за болници да се говори цяло лято? Само леглата по курортите и пияните туристи брояха. Сега само за Банско смятат колко легла ще разкриват. Сервитьорки и плеймейтки търсят, сестри няма, няма и да има.
74
8
 
8
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Ковид манипулацията продължава с пълна сила. Шок и ужас. Гербавите така са се оплели в лъжи, че единстяения изход да се измъкнат от затвор е да избягат от България.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно прекратяване на договорите на НЗОК с частните болници,само това е начинът да ги накарате да почнат да приемат пациенти с Covid-19Държавните и общинските болници вече са пред колапс!