Спират направления за PCR тестове в Ловеч до края на седмицата

Причината е, че трима лекари в инспекцията са заразени с COVID-19
5 ное 2020 19:07, Ния Христова
3
Спират направления за PCR тестове в Ловеч до края на седмицата
Снимка: Pixabay
Регионалната здравна инспекция в Ловеч спира издаването на направления за PCR тестове до края на седмицата. Причината е, че тримата лекари в инспекцията са с положителни проби за коронавирус, съобщи БНР.
 
Д-р Анета Винева, директор на ловешката здравна инспекция, поясни, че до момента девет специалисти от инспекцията са дали положителни проби.
 
"Имам доста лекари, които са положителни. Трима, които издаваха направления. От днес преустановяваме  издаването на направления на здравно-осигурените лица, които изпращат общопрактикуващите лекари, тъй като още нямаме кодове на нови лекари, които да се включат в издаването на тези направления."
 
Д-р Винева обясни, че заради недостига на служители е поискала двама специалисти от РЗОК да се включат в епидемиологичните проучвания:
 
"Сериозна е ситуацията. Имаме много големи трудности. Очаквам двама човека от Здравната каса да се включат в епидемиологичните проучвания, специално съм поискала и през министерството. Все още никой не е дошъл до момента. Те трябва и те да се подготвят."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да очакваме намаление на броя на заразените?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тъй като още нямаме кодове на нови лекари, които да се включат в издаването на тези направленияБоже мой,трябва да е от изключителна трудност да се издадат кодове...............!!!!!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
РЗОК преди 3 години
Кой ще ме принуди да рискувам живота си като това не ми е работа ?Да ходят в опаснста зона да работят депутатите, да дават пример !