Заради коронавируса, затварят ли съдилищата?

Как ще се отрази това на гражданите, обяснява адвокат
5 ное 2020 21:39, Петя Славова
4

Председателите на всеки съд да имат право да отлагат дела с две седмици. Това предлагат депутатите. Причина за това обсъждане е увеличаващият се брой заболели от коронавирус в страната.

Преди дни Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет одобри първоначалното предложение за въвеждане на съдебна ваканция.

През март, в началото на епидемията от COVID-19, отлагането на делата доведе до редица негативни резултати. Сега е възможно отново застъпване на дела и хаос в системата.  Разговор по темата с адвокат Драгомир Симеонов в предаването ,"Директно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това решение да 14-те дена е пълен нонсенс. Би имало смисъл, ако всички заболеят на една дата. Във всеки друг случай е недомислица.
3
0
 
2
 
! Отговори
Jack the Ripper преди 3 години
До: Криминал (номер 1)Ти остави това! Ами знаеш ли, че откак скапаната партия ГЕРБ на Бойко е на власт имаше няколко стачки на докторите патолози?!Протестираха срещу мизерноти заплащане и още по-мизерните условия на труд!!!В България са направени само 3 (словом три) аутопсии на починали с позитивен тест за SARS-CoV-2!!!Значи, можем да си колим и бесим наред, никой не може да ни каже "копче"!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Тимотей преди 3 години
Направо да затворят държавата. А тези от тази измислена "колегия" нямат никакви такива права. Всички които искат ваканция да напуснат. Такова чудо - да не работиш и два ти плащат няма никъде. Марш мързеливите навън ...Иначе не е лошо - от 3 до 13 хиляди заплата без да работиш ...Да ги пуснат да напуснат и да не работят нищо, но и да не получавт нищо Търтеите ВЪН.
1
1
 
5
 
! Отговори
Криминал преди 3 години
Добри новини за мен. Чакам да затворят и полицията и почвам да "работя" двойно.