Семейните хотели - бъдещето на туризма по време на пандемия

Те реализираха по-добра заетост през лятото от предходни години
10 ное 2020 19:18, Петя Славова
12
Семейните хотели - бъдещето на туризма по време на пандемия
Снимка: БГНЕС

Малките хотели реализираха заетост през август и септември по-голяма от предходните години, твърдят експертите

Какво е бъдещето на туризма в условията на пандемия – пътуване сам с колата и почивка в отдалечена къща, коментираха пред Нова тв експертът в туризма Ивайло Кожухаров  и Андрей Лилов, основател на технологични компании.

"С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години", заяви Кожухаров. "Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни – към днешна дата отговорът е да. Заетостта на хотелите в момента е под 20 процента, така че струпване е почти невъзможно", подчерта той.

"Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е все още голям. Тепърва технологиите – от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме", посочи  Андрей Лилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли. Дребни тарикати и търгаши. Сервират ти картофите полусурови за да ги докарат на тегло... Семейни хотели... Мизерия...
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що не казаха че по време на пандемия е най добре да си произвждаме храната сами т.е на село кой каквото си е произвел това ще яде думато пари се хвърлят безчет някъде си да ги олапат тея дет Ви казват че мислят за Вас
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са сега хотелиерите и рентиерите?
8
0
 
9
 
! Отговори
Парис Хилтън преди 3 години
Те и Риц и Хилтън са семейни хотели, или поне са били.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туризмът е една пръдня.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости! Почти не познавам хора, които да нямат някакъв селски наследствен имот. Но вече много от тези хора почнаха да реновират старите си къщички, да правят барбекюта на двора или беседки или подобни приятни неща. Това е тенденцията. Не бих дал пари да ходя в някаква селска къща, наречена хотел като мога да възстановя собствената си вила. Природата ни е красива.Или си в подножието на планината ,или си близо до басейн, или и двете. Туризъмът като цяло ще почака...
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 95% от случаите, посещението на семеен хотел е чист мазохизъм. Някакви ***, на които плащаш, за да получиш настаняване, се държат така, сякаш си им изял закуската и им се натрапваш.Приключих с подобни изживявания, след като 2013 г. една нагла поморийска тетка ни се зъбеше ,що не гасим лампата в коридора на неподдържания и мръсен апартамент, който бяхме наели.
4
6
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
До АнонМного съм си добре аз .Мафията герб нарочно държи МРЗто нереалнониско за ЕС .Ако не го правиха щяхме да имаме туризъм като в Гърция .От семеен тип. Нямаше да има толкова пари които да залежават в банки и дюшеци нито презастрояване с огромни и прекалено големи сгради .Ама това тъ.пия Каролев ги даде тия акъли. Той тогава имаше някъв такъв бизнес и затова ревеше за ниско МРЗ ,а сега като му намерили държавна ясла данък труд му са вижда голям .Ами голям е заради ниското каролево МРЗ ;)
3
3
 
17
 
! Отговори
Даньо преди 3 години
Трябва да си *** да отидеш и да дадеш пари за да се наспиш и наплюскаш и за един уикенд да оставиш пари за половин месец напред от бюджета.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VДобре ли сте?
1
10
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
Твърдо за съм. Това е бъдещето ,а не на олигарсите на герб с по 2000 легла.