Младежи изпочупиха пейки в Бургас без причина

Камери за видеонаблюдение са заснели вандалския акт
12 ное 2020 12:18, Ния Христова
54
Младежи изпочупиха пейки в Бургас без причина
Снимка: БГНЕС
Тийнейджъри изпочупиха пейки без причина в Борисовата градина в Бургас. От общината публикуваха видео с вандалската проява на сайта си, на така наречената "стена на срама", съобщават от bTV.
 
Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни. "Биват излъчвани с цел превенция и с цел превъзпитание, и неповторяемост на такъв тип деяние", обясни Андрей Рунчев, който е управител Общинско предприятие "Транспорт". 
 
Изпочупени са 3 пейки, всяка една на стойност от 400 лв. Очаква се, че родителите на младежите ще платят щетите. "Има родители, които реагират крайно негативно, защото показваме техните деца - че всички роднини, съседи, познати, след това търпят укор и подигравки", коментира още Рунчев.
 
Служители от Центъра за видеонаблюдение и мониторинг денонощно следят за нарушения, а записите се съхраняват и могат да бъдат издирени от посочените места. 
 
Подобни вандалски прояви се документират и през тъмната част на денонощието, а в града има хиляди подобни видеокамери.
 
Община Бургас ще предаде записа на полицията за разпознаване и издирване на тийнейджърите. 
 
От общинския бюджет за ремонти и възстановяване на паркови пространства са отпуснати над 0,5 млн. лева. Голяма част от щетите са именно от вандалски прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Има доста причини... Няма никакво оправдание за тези действия... Тренирах карате от 1991-1995 и счупих няколко стола, чина и един прозорец в механотехникума. Сега и от много години съжалявам за това, дори си мислех и планирах да предложа доброволен труд там. Не ми се мисли какви са лихвите за стореното от мен преди повече от 25 години. Слава Богу, че никого не набих онези години.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "без причина"? Каква причина можеш да имаш, за да счупиш пейка в градина? Смешни сте, заглавието трябва да е "Гaмени счупиха пейки в Бургас". Ама то там само хапирани батки и маняци има, сигурно не са много изненаданите от случая.
47
0
 
2
 
! Отговори
ТВУ преди 3 години
Ето и видеото. https://burgas.bg/bg/news/details/1/44591
46
0
 
5
 
! Отговори
за който може преди 3 години
да мисли, малкоНе е въпросът как да се наказват младежите престъпници.ВЪПРОСЪТ е как като общество да не създаваме младежи, а и възрастни, престъпници.
45
1
 
7
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Оялите се и скучаещи"тинейджъри" за по 3год. в трудов лагер с по 12ч. само нощен труд та да се научат на ред и дисциплина. Това са 99% бъдещи престъпници....
44
0
 
7
 
! Отговори
жабчу преди 3 години
От общината публикуваха видео с вандалската проява на сайта си, на така наречената "стена на срама". Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни.--------------------Ми, Общината да тегли една глоба на "мама и тати" в троен размер и те шъ проведат многу "гореща разяснителнъ беседа" с палавото си отроче в домашно- битови условия!!!
43
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
400 лв. пейка....?!? Та тя да не е от цветни метали направена!А тези деца трябва веднага да се разпознаят, изнамерят, покажат в училището и ограда, а родителите да възстановят всичко!Това се казва ред , говоря за белите държави! А ние натам сте тръгнали, нали?!
42
0
 
8
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
По мое време имаше ДЕТСКА ПЕДОГОГИЧЕСКА СТАЯ за такива типове, а когато тази мерка не помагаше, изпраща ги в ТРУДОВО-ПОПРАВИТЕЛНО УЧИЛИЩЕ (интернат) в някое село.Голямата част от тези бабаите се връщаха след една година доста по-мирни и разумни.Ама това беше през тоталитаризма, а сега е криво разбрана демокрация.
41
0
 
8
 
! Отговори
О.Уайлд преди 3 години
Възпитавайте си децата и им обръщайте внимание. Говорете с тях. Интересувайте се какво правят, какво мислят по различни въпроси и т.н., без това да се превръща в следене и държане изкъсо. Иначе само ще оправяме счупени пейки и ще се чудим защо стана така.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутроград...
39
0
 
13
 
! Отговори
резолюция преди 3 години
Не е без "причина", а е без "повод".Пък причините, всеки нормален ги знае - материализъм, медийни промивки, деморализация, разврат, "еманципация", разпад на семейството, невежество, чалга, дрога, гмо-, ментета, безнаказаност...
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прасето си обича ***. Прави му кеф да се въргаля в калта .
37
1
 
2
 
! Отговори
Панацея преди 3 години
Ковида ? Зомбиапокалипто ? Хибрид между двете ? Масово оглупяване ?
36
1
 
10
 
! Отговори
Абсолютен специалист преди 3 години
Задължително да се върне ТВУ трудово-възпитателно училище както беше при комунизма, а за такива които буйстват повече преди влизане на пъравия час да цепят 8 кубика дърва и после ще мирастат
35
4
 
5
 
! Отговори
Помня събитията преди 3 години
Веднага след 1989г. беше много модерно сред младежите да чупят всичко построено през соца.Като навлязохме в годините на беззаконие масово почнаха да чупят пейките, лампите, и кошчетата в парковете и цялата страна. Хората от кварталите пък обикаляха по тъмно и да вадят цветята и храстите от градинките че да си ги садят по дворовете. Ромите после изрязаха всички парапети, бесетки, и всичко метално каквото беше останало.Българите си бяха пасмина и пасмина си останаха.
34
2
 
2
 
! Отговори
Как да няма причина? преди 3 години
Ами явно коронавирусът ги е ударил в главата!Това ще да е, няма какво друго нали?
33
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Няма безпричинни действия, това че някой не може или не иска да види причина в едно действие, не означава че то няма такава! Причината да рушиш е натрупаната отрицателна енергия, която те тормози вътрешно, а причината за натрупаната отрицателна енергия в теб е тежката житейска неудовлетвореност! Както виждате причина винаги има и няма как да е иначе!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни".Айде, бе! Общинските служители, след като се научат да четат, да прочетат ЗБППМН - Закон за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Ама то е най-лесно да се правиш на ударен и да си измиеш ръцете с импотентната фраза "нема кво да се напраи".
31
3
 
19
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Разпознаване. Намиране. Задържане. "Превърпитаване", може с малко бой. После работа - метене на парка, в който са били пейките. Заплащане по стандартната заплата за длъжността до като изкарат стойността на пейката по три. После нова пейка.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква ли причина за чупене на пейки на обществено място може да се изнамери!Изглежда единствената е възпитани в асоциалност. Толкова са успели родителите им, след достатъчно живи спомени за живота през социализЪма!