Още осем души от Дома в ловешкото с. Сливек са с коронавирус

Хората с положителни тестове са отделени на самостоятелен етаж
13 ное 2020 21:14, Анисия Иванова
2
Още осем души от Дома в ловешкото с. Сливек са с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Община Ловеч предприема спешни допълнителни мерки в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания /ДПЛФУ/ в село Сливек, след като на 12 ноември са установени още осем потребители с коронавирус, съобщават от общинската администрация. Първата положителна проба е от 7 ноември на един от служителите. По метода PCR са тествани всички служители и потребители на социалната услуга.

Общо са установени 9 положителни проби на потребители от социалната услуга и три случаи на заразени служители.
Един от потребителите е настанен в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" в Ловеч, останалите за момента са под наблюдението на лекуващия им лекар. Заразените служители са отстранени от работа и поставени под карантина, състоянието им е добро.

По предписание на Регионалната здравна инспекция в Дома са предприети действия за провеждане на огнищна дезинфекция от специализирана фирма. Хората с положителни тестове са отделени на самостоятелен етаж. За персонала, обгрижващ заразените потребители, са осигурени необходимите лични предпазни средства, пише БТА.

Работният процес е реорганизиран с цел ограничаване разпространяване на инфекцията, заразените домуващи са своевременно отделени от другите потребители. Предприети са действия за осигуряване на необходимите грижи и лечение на положителните лица.

В Дома в с. Сливек са настанени 38 потребители, които се обслужват от 23-ма служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Рецитирам преди 3 години
Ами ако Бойко каже оставям ви и отивам да си харча парите на Камилските острови ! Тогава ще видите боб ком яде ли !
1
1
 
2
 
! Отговори
Цитирам преди 3 години
Жалко е, че лекарите свикнаха на лесна печалба и сега когато трябва да поработят те се уплашиха! Ами ако пожарникарят, полицсят, учителят, попа..откажат да си свършат работата..тогава не ни трябва държава.