Болницата в Ловеч остана без интензивно отделение

Преустановен е и приемът на пациенти в още три отделения
17 ное 2020 19:37, Анисия Иванова
18
Болницата в Ловеч остана без интензивно отделение
Снимка: БГНЕС

От днес е спряна дейността на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч. Това се е наложило, тъй като тримата анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри са с положителни проби за COVID-19 и така не достига медицински персонал, който да поеме дежурствата, съобщи прокуристът на болницата д-р Атанас Атанасов.

"Това е проблем при случаи на влошаване на пациенти. Сега реанимационните дейности се налага да се извършват от други специалисти", каза още д-р Атанасов.

Той поясни, че всичките 80 легла, определени за пациенти с доказана ковид инфекция, са заети. В същото време в момента в болницата има само един инфекционист, а около 40 процента от персонала, полагащ грижи за заразени с коронавирус, са с положителни проби.

"Непрекъснато постъпват от Спешно отделение пациенти с пневмонии и в същото време доста от лекарите и медицинските сестри се оказаха заразени и трябваше да бъдат отстранени", добави прокуристът.

По думите му заради липсата на анестезиолози, пациентите, които се нуждаят от хирургична, травматологична или акушеро-гинекологична помощ, след консултация със специалист, се насочват към УМБАЛ - Плевен.

Преустановен е и приемът на пациенти в Отделението по ушно-носно-гърлени болести, Очно отделение и Отделението по рехабилитация.

За липсата на медицински персонал ръководството на болницата е информирало Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването, каза още д-р Атанас Атанасов пред БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Каква армия? Нямаме такава.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Българска армия? Предполагам, че и там е същото, заразените и в армията растат. Но информация не се дава, сигурно е секретна. Спомена се само за 10 заразени от Военния университет и повече нищо.
13
5
 
0
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Ако лекарите и сестрите нямат симптоми, какво им пречи да продължат да си бачкат в ковид отделението, докато се изчистят. Здравите от ковид сектора могат да ги заменят в реанимацията.Шведите така правеха през април и нямаха проблеми.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами оня с джипката какви ги говори всеки дентова дал онова дал а то май нещата отиват на лошо за пр.стия народ дето го търпи банкянското комуни.стче
11
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма нужда от лекари. Нали само морят пациенти.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1МИ НОРМАЛНИО Е ЗА СРЕДАТА, В КОЯТО БИТУВАШ. кАТО ТЕБ СА. и КАТО НЯМА ВЕЧЕ МЕСТА В БОЛНИЦИТЕ ЗАРАДИ ХОРАТА, КОИТО СТЕ ЗАРАЗИЛИ, КАТО СТЕ СЕ ПРАВИЛИ НА БЕЗСМЪРТНИ... КЪДЕ ЩЕ ИДЕТЕ ДА СЕГА?
9
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
В Ловеч хората не вярват в Ковид, контрола от страна на институциите е проформа... Кихащи деца в част училищата и нулева хигиена, хора с пневмония се лекуват в болницата без да им се прави тест. И още, и още... Иначе болницата да я закриват, и без това след досег с нея се ходи на други места да се поправят поразиите на докторите.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. Министъра на здравето явно не става.Да туриш във всяка болница гнездо на зараза си е престъпление.Но явно толкова му е капацитета на "капацитета". Колкото е капацитета на назначилия го. Може би е нямало избор.Хората не искат да са в управлението, докато там управляват бо-клу-ци!За да не се омазват, разбира се.И турили тоя, дето турил във всяка болница по един център на заразата - да *** всички...
7
2
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Дали персоналът на болниците у нас да е като избирателите на властта,съществува само по документи.Ясно , е че в голяма част от болничните заведения постъпват само пари от НЗОК,не и пациенти.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 и за министъра на образованието. За действията трябва да носите отговорност, за бездействието също, става дума за човешки животи
5
1
 
12
 
! Отговори
Ловеч са преди 3 години
Под всякаква критика
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната ни система лъсна в целия си блясък. Сега всички ще се разбягат...
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им остава надеждата да отраят две седмици (докато докторите преболедуват). Затвор за министъра на здравеопазването и премиера!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без работещи мерки ще е така - хората със заболявания различни от Ковид, кротко ще си боледуват вкъщи , докато тихичко се преселят в отвъдното
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно! А проблемът на БГМамите е, че гарджетата им няма как да седят вкъщии да учат, или да седят в клас и с маска.... Горките БГмами... Живи да ги ожали човек. Толкова им е трудно по цял ден да цъкат форуми, Фейсбук, групички, да мислят за онеправданите си гарги и да протестират. А тия в болницата - лигльовци.