Каква е ситуацията в болницата в Свищов?

Депутат: Повечето пациенти са се лекували по 2 седмици вкъщи
7

За краен недостиг на медици алармираха от лечебното заведение в Свищов. Ковид отделението там е препълнено с пациенти, но липсват лекари, които да се грижат за тях.

"Повече от 24 часа с проф. Михайлов сме в общинската болница в Свищов. За болните се грижат и лекари, не само кинезитерапевт и рехабилитатор. Информацията, че само двама специалисти се грижат за болните, ни накара да помогнем на колегите, които имат затруднения в обслужването", каза депутатът-доброволец д-р Илиян Тимчев за "Денят ON AIR".

По думите му обаче нещата се оказват съвсем различни.

"Това е болница, построена 70-те години. Тя е на повече от 7 етажа и с огромна квадратура. В болницата има разкрити 5 отделения, те се обслужват и са назначени на работа около 20 лекари. Повечето от тях са в предпенсионна възраст, а някои от тях са пенсионери", допълни д-р Тимчев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че единствените, които се приемат, са хората с ковирусна пневмония.

"В останалите отделения няма хора с други заболявания. Болницата е снабдена с медикаменти, но тя отделя от своя ресурс за тях. Пациентите, които идват вече за болнично лечение, повечето от тях са се лекували по 10-15 дни вкъщи, или са провеждали самолечение. Те идват, защото нямат подобрение в състоянието", каза още депутатът.

Д-р Илиян Тимчев сподели, че не се страхува и са му предоставени абсолютно всички предпазни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Мед мафията реже преди 3 години
При тестове в Свищов като най опасни оръжия за поразяване с нано мутанти вкл Covid се засичат здравно осигурителни и рецептурни книжки с тежко терористични холограмни оръжия специално залепени.Досега контролирана от опасни терористи медицинска мафия ги ползваше за облъчване на милиони БЪлгари през най близък дигитално холограмно видео пресканиращ комплекс вкл домашен телевизир поименно.Ограбват милиарди годишно чрез ненужни лекарства.Облъчените отиват на лекар и хоп яка рецепта за ограбване.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре сутрин ще видите как сме чукнали почти 5000 нови заболели за ден. Вие продължавайте да се шегувкате, коментиращи мишлета
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако питате свищовлии, в града болница на практика няма. Това е така отдавна.
2
2
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
ТОВА Е БОЛНИЦА КОЯТО ПЛАЧЕ ЗА ПРОКУРАТУРА И ЗАТВАРЯНЕ ! КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ИЗПРАТИ БЛИЗЪК ТАМ ДА СЕ ЛЕКУВА ОТ КОВИД- 19 ??? КОЙ ЩЕ ГО ЛЕКУВА - ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И ЕДИН КИНЕЗИТЕРАПЕВТ ИЛИ РЕХАБИЛИТАТОР ЛИ ??? ТАЗИ БОЛНИЦА МОЖЕ ЛИ ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ ЛЕКАР - ЗАЩО НЯКОЙ НЕ ПОПИТА МЕДИЦИНСКИ НАДЗОР ??? А КОГАТО ТАМ ПОЧИНЕ ЧОВЕК В ТОВА ОТДЕЛЕНИЕ КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО - ВСЕКИ СЛУЧАЙ НЕ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ???
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рецепта: Rp/ PyjamicinRp/SuppadinRp/Aspirin samo na BayerЦена: 200 лева без маска, 500 лева с маска