Изтеглили сме 3 млрд. лв. бързи кредити до септември

Сумата е нараснала с около 8% от миналата година
18 ное 2020 16:52, Петя Славова
30
Изтеглили сме 3 млрд. лв. бързи кредити до септември
Снимка: БГНЕС

В края на септември изтеглените кредити през дружествата за бързо кредитиране се изчисляват на 2.994 млрд. лв. (2.7 на сто от прогнозния БВП) и се увеличават на годишна база със 7,9 на сто, съобщават Българската народна банка (БНБ).

Взетите от домакинствата кредити общо скачат с 3.8 % за година (с 83.4 млн. лв.) до 2.290 млрд. лева, предава "Монитор".

Същевременно обаче относителният им дял в общия размер на вземанията по кредити от резиденти намалява от 80.3 на сто в края на септември 2019 г. до 77.4 на сто през септември тази година.

В края на третото тримесечие на 2020 година сред заемите, изтеглени от домакинствата, преобладават потребителските кредити, които са на стойност 2.168 млрд. лв.
 


30
Още от Страната
Мъжът от Враца запалил колата си заради паяк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ГЛУПАВ НАРОД!!! преди 1 седмица
Масово теглят кредити да идат на почивка на лай..морието, да си купят айфон 15 за да се изфукат пред келе..шите или за да си купят парцали от мола. Всеки се прави на гъ..зе като купува буклуци които не му трябват с пари които няма.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако цифрите са верни, ни чака буря.
24
0
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 1 седмица
И кой ще ги връща после тези кредити
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И още ще взимате - тия нощни шкафчета да не се пълнят от само себе си!
22
0
 
0
 
! Отговори
Русия преди 1 седмица
Стабиунуе
21
0
 
9
 
! Отговори
чалгата не прощава преди 1 седмица
Както се е провикнал лирическия аз в една песен :"Немам време да живеяяя" , и така си я карат много сънародници, яко кредити , одумкат ги в някой сайт с "bet" в името и после се разкарват нервни с колите и гледат да се сбият с някого.
20
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 1 седмица
И аз мога да взема 200к за 2 работни дни от моята банка. Вече съм го правил, изплащам за някокло години с минимална лихва и забравям. Но не ми трябват, имам крдитна карта, ако е за пътуване или покупки, които погасявам в гратисен период. Само за спешни нужди би се наложило. Относно това дали са перчаници бързите кредити. Не са. Имам познат, който се възползва от хорската простотия и се редят на опашка в компанията му за бързи кредити... 15% лихва... Само за баламурници със заплати под масата.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бърз кредит теглят само и единствено хора със заплати под масата (на ръка, иначе казано). Нормален човек няма изобщо как да си помисли да отиде да взима такъв вид кредит, той отива в банка. Как на мене никоя банка не ми отказа?! АМи, плащам честно и почтено осигуровките си. А тия, които всичко на ръка взимат, после плащат тройно с лихвите и осигуровките си, и всичко. Въпрос на личен избор. Само не ми пейте как лошите чорбаджии не искали да ви плащат осигуровките... На мен как ми плащат?!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗАТЪВАТ хората,затъват..Тия кредити не са щото сме богати..Тия кредити са за оцеляване..да ти таковам държавата мащеха,беднотия до шия..и на никой не му пука
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как дават бързо кредити във време на пандемия, на безработица?
16
0
 
21
 
! Отговори
и герб помага преди 1 седмица
В рaзгaрa нa извънрeднoтo пoлoжeниe, нa 26 мaрт, бaнкaтa, ръкoвoдeнa oт Cтoян Мaврoдиeв, e oтпуcнaлa eдиничeн зaeм в рaзмeр нa 75 млн. лв.

Крeдитoпoлучaтeл e "Cвeти Гeoрги груп" - дружecтвo, cвързaнo c кoмпaниятa зa изкупувaнe нa взeмaния "C. Г. груп".
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма ли кой да честити рождения ден на оня айдук, драгалевския мавър. Да е жив и здрав, още иляди години да щави.
14
2
 
14
 
! Отговори
Паун4о преди 1 седмица
Вземайте кредити и после да няма квич и сополи ? Бъдете умни .
13
2
 
12
 
! Отговори
въх преди 1 седмица
Тарикатите са с пари и на куци пости не играят. Ти си бръмчи на най-яките кредити при 100% лихва, и си свиркай. Надхитрил си всички, ше знаеш. И себе си даже, толкоз хитър.
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 седмица
Това е по тяхна сметка. Бързите кредити са нищо друго, освен перачница за пари. Разделете 3 млрд на глава от населението и вижте какво се получава. Сериозно ли мислите, че това са реални кредити? Перат законно пати на политици и бандити такива като Хелпкарма препират парите си чрез тях.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
После частните съдебни изпълнители били виновни и лоши.. а га яде мекици не рева
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хах някои ще останат без коли и къщи.. хахах
9
1
 
16
 
! Отговори
Таню преди 1 седмица
Ей.. Умен народ се оказАхте...
8
16
 
9
 
! Отговори
Kiro-тариката преди 1 седмица
Никой никого не кара да взема кредити, всеки сам си решава. Например има хора които хем си карат колата, хем си харчат парите, а балъците отстрани само псуват и мизерстват. Има и други типове бързи кредити, най-удобни са тези до заплата, така винаги има с какво да изкараш до заплатата.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как ще ги върнат като има фалити и няма работа?После чакат да им ги опрощават?!И после на наш гръб!