Недостиг на лекари и легла в болницата в Пазарджик

Свиква се Областният кризисен щаб заради проблема
20 ное 2020 16:38, Ния Христова
16
Недостиг на лекари и легла в болницата в Пазарджик
Снимка: Pixabay
В Спешното отделение в болницата в Пазарджик има сериозен недостиг на лекари и легла. Пациентите са принудени да чакат в коридора върху носилките на линейките. Някои от тях се налага да чакат по 40 часа за прием, съобщи Нова ТВ.
 
Всичките 105 легла, които са разкрити в четирите отделения на болницата, вече са запълнени. Болницата има нужда от лекари и болногледачи, които да бъдат назначени на трудови договори.
Още по темата
 
"Разкарват ни точно като мечки. 24 часа чакаме за легло. Вчера сме дошли с направление за поемане в отделение на 86-годишната ми майка. От там ни върнаха, защото не била за тях. Върнаха ни в друга болница, където също ни отказаха прием", разказва потърпевш.
 
"Имаме петима души с пневмония, а само две свободни легла. Това означава, че до довечера отделението ще се заеме от пациенти с пневмонии, които са и на кислород. Ако дойдат спешни, няма да има къде да се сложат. Ще се наложи да чакат на носилките на линейките. Вече имахме подобен случай", разказа лекар в отделението.
 
Свиква Областният кризисен щаб заради проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Груьо преди 3 години
Старите лекари не допускат млади да работят и сега КРИЗА !
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БенатовааааЩастлива ли си?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като резултат от това сведение, областният управител натири децата в одрисканите училища.
9
1
 
1
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 3 години
Ало,Министър Ангелов!! Защо спиш?? Нали си собственик на " университетските" болници" Я ги накарай да приемат спешно ковидболни,а не само " шипове" и " дископатии"!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Лекар от Пазарджик преди 3 години
Тук има четири ЧАСТНИ БОЛНИЦИ включително и една " университетска"!! Легла и доктори колкото искаш ама ковидболни - няма!! Трябва незабавно да им се прекратят договорите с НЗОК!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците от 6 до 12 клас в Пазарджик се връщат в клас на 23 ноември, пише в Единния информационен портал.Честито!БХУХААХАХА
6
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Ми да командироват Мангъра. Той ще ги лекува с благи думи и сладък локум. Само като иде и ще изпише 30-40 човека от болницата... предимно здрави, а някои дори живи.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е онзи мастит лекар от кардиологията в Пазарджик който взема 60 000лв на Месец, да отиде да ги лекува та той е супермен, КЪДЕ Е?
4
2
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Какъв недостиг бе ? Я гледайте как всички дупетати от БСП са се втурнали да лекуват по болниците! Само свирнете и Нинова веднага ще дойде да ви лекува! Или пелтека Стойнев - докато ви каже как вижда България , ще оздравеете.
3
0
 
4
 
! Отговори
Мехмед преди 3 години
А акушери за финландката Зоя и 15-те и кученца има нали...Важното е финландците да са добре, останалите може и да мрем по стълбите...
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, бе. Няма нужда от мерки.То българинът си спазва мерките! Маска на брадичка и пей сърце Алибегово!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg kuhnenski noj, imunitet zavinagi. bg izobretenie i racionalizacia.