От шеф до шофьор - петима уволнени за починалите на стълбите в Пловдив

До момента проверката установила вина на общо 7 души
Обновена: 20 ное 2020 15:32 | 20 ное 2020 15:30, Веселина Йорданова
195
От шеф до шофьор - петима уволнени за починалите на стълбите в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вината на седем служители е установила до момента вътрешната проверка в УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД в Пловдив.

Тя беше назначена по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото Covid-звено, които впоследствие починаха.

Още по темата
В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание "предупреждение за уволнение".

Те са допуснали да бъдат извършени нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ, според нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване, съобщиха от здравното заведение.

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Материалите от проверката ще бъдат дадени на разследващите след приключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145РЕАЛНО ПРАВИТЕЛСВОТО НЕ НАПРАВИ НИЩО ЗА СГРАДНИЯ ФОНД.Материалната база, заплатите и тия търговски дружества.Боси сме, Бог да ние на помощ.А има лекари, вьпреки бюджета на полицаите.
128
0
 
7
 
! Отговори
66 преди 3 години
До 141Крайно време в Бг Медицината да се въведе нова специалност за изучаване-УШИ-ОЧИ.Едно чуваш друго виждаш.
127
1
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Това е защото Щаба на НОЩта създаде перфектна организация за последните 10 месеца! Браво на министъра и на Плешояда!
126
2
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
И без това няма персонал в ковид отделенията, а тия ги уволняват на тумби. БРАВО !!!Умници!После що медиците не щат да работят там! Не стига, че могат да се заразят, ами могат и в затвора да ги вкарат.
125
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ е виновен че няма асансьорКОЙ е виновен ,че трябва по средата на пандемия да се местят хора от едно място на друго.КОЙ е отговорен за тоталната липса на организация и ясни протоколи по които да се случват нещата?С толкова много мозъци и авторитети, нищо от тези неща не беше подсигурено и лекари и сестри виновни . ОТ тв студиата е лесно да се говори, а на практика - НУЛА
124
2
 
6
 
! Отговори
Сато НАТО преди 3 години
Аз съм малко герберче, което иска да раздава правосъдие, но ми е по-важно да мишкувам зад клавиятурата, вместо да ида да помогна. Моето одеало си е само за мен! Няма да си го дам! Лекарите да се мъчат! Аз ще им казвам, че са за присъда! Вижте ме колко съм мъдър, справедлив и богоугоден! Аве аз!
123
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Февруари откриваха полеви болници в Арена армеец при по 10-15 заболели, сега нищо. Всички са се скрили като мишки. А хората *** по улиците. Вдигнете заплатите на лекарите и ще има и лекари. Само с легла не става.
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите от 12 години правят реформи в здравеопазването. Сега във Видинска област няма кардиоология. Болните ги карат в Монтана на 100 км. Областа е 65000 души. Така е в цялата страна.
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица гледах лекарка от бърза помощ в Видин, жената нямаше време да отиде до тоалетна 2 часа. Като сте ги уволнили сте им направили добро, кой ще работи сега. Нека иде министъра или тези смешници от комисията.
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отделението да е на третия етаж без асансьор .Тая сграда имаше два стари асансьора ! И тази болница щеше да остане само за цяла Южна Бьлгария.Помните ли тази инциатива.Уж като население сме били малко по градовете,безумие.
119
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооу а шефа кьде го криете. Цяла южна Бьлгария го такова тая банда.А лекарите ги пратете на частна практика щото си я обичат.
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е и Ангелов да си даде оставката. До момента показва тотално несправяне с кризата, напротив, влошаване и главоломен скок на заразените откакто е на поста.
117
11
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Какво значи уволнени? Заради техните действия и бездействия е настъпила смърт. Трябва да платят солидарно кръвнина и да лежат в затвора като углавни престъпници.
116
5
 
1
 
! Отговори
защо ли преди 3 години
До 128 До ами тоси мисля , че болниците получават пари от здравната каса които са пак държавни фондове просто са отделени а не общо в бюджета . а такива като теб не сте хора та не знам дали си заменим но е по добре да не сте се раждали . ще ми е удоволствие ако на родителите ти им се наложи някой и..зрод като теб да им свърши услуга
115
0
 
24
 
! Отговори
ДНД преди 3 години
Пак поставихме каруцата пред коня . Някой умник е решил отделението да е на третия етаж без асансьор . Трябвало е да се намерят желаещи да ги изнесат на ръце до горе. Не смятам , че точно уволнените са виновни , че късно са се организирали . За уволнение и съд са тези взели това безумно решение.
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една майка беше снимала как велосипед блъска детето й, вместо да се хвърли да спаси малчугана.Странно поведение.
113
2
 
12
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Случаят е сериозен.Виждаме, че снимането с телефон не е довело до съживяване на човека.Трябваше да набере 112 и да настоява прид диспечерите,които имат връзка с болничното ръководство, да настаняват човека.Приживе се уреждат тия работи.Сега с тия снимки най- много ,,да си избие парите за нов GSM,,.Човекът умирал, тя снимала.Не потърсила помощ.Не е длъжна. Не са я ,, уволнили,,.Просто вече е вдовица.
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата помага на всички - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!Само дето хорицата не могат да ги видят вече.
111
0
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Така трябва, щото иначе става анархия !
110
2
 
3
 
! Отговори
ами то преди 3 години
До 122 До аз нямасе запитай аз като ти плащам заплатата ...не аз де понеже не плащам данъци в България.. като тойда при теб да ме обслужиш кой на кого е длъжен ?? проблема на България е , че хората на държавна издръжка не разбирате , че данъкоплатеща ви е работодател а не вие !! айде пробвай се да си лекар в австрия с такова отношение към пациентите и да видим до къде ще стигнеш !! а като ти излезе име има да стрижеш но овцете на село !! незаменими хора няма !!